Bed & Breakfast

onsdag den 20. september 2017

Rekort avl i køkkenhaven.

Aldrig kan jeg huske at vi har haft så store og flotte grøntsager som i år, og så mange. Det strutter af sundhed, kraft og energi. De få afgrøder som er ædt af orm, har hønsene fået.

Grønkål og persille i lange baner. Der er til mange middage.


Rodpersille og bladbeder.


Gullerødder og porrer. Den første række gullerødder er snart spist. 


Røde grønkål og flere bladbeder.


Et kig ud over køkkenhaven.
En af hemmelighederne bag så flotte grøntsager, er at de er holdt næsten pinligt rene, så der ikke har været konkurrence fra ukrudt. Jorden omkring grøntsagerne holder stadig fri for ukrudt. Der er vandet, når der ikke er kommet nok fra oven. 



Der er stadig blomster i ærteblomsterne. Spuash og græskar er ved at se lidt trætte ud, det er forståeligt, for de har givet godt.


Mange af grøntsagerne ender i friskpressede grøntsagsjuicer, som vi får dagligt. Et herligt tilskud af vitaminer og mineraler, som ikke den dyreste vitaminpille kan slå. Friskere og sundere fås simpelthen ikke, den korteste vej fra jord til bord. 
Der er ingen transport til pakkeri, ingen indpakning, ingen transpot til butik, hvor det kommer på hylderne, transport hjem til forbrugeren, hvor det måske opbevares i køleskab, måske i flere dage inden brug.

Hvor er vi heldige, alle os der har jord til rådighed og kan avle den allerbedste kvalitet af grøntsager.

Friskpresset grøntsagsjuice, er total afhængig :-)




6 kommentarer:

 1. Hvor har du ret Anette,vi skal være taknemmlige for at have en plet jord, hvor vi kan dyrke grønsager og andet. Det ser så skønt ud i jeres køkkenhave frodig og appetitvækkende. Sådan et glas hjemmelavet juice er da bare sagen Skål! Hygge herfra.

  SvarSlet
 2. Sikke et udbytte, og hvor er det en smuk køkkenhave, du har. Hvad gøder du med?

  SvarSlet
 3. Så flot en køkkenhave. Sikke en luksus der vokser op af jorden. Men det har jo også krævet sit arbejde.
  Det ser forrrygende ud.
  Ja det var ikke dårligt med sådan en juice hver dag uhmmmmmmm.

  Knus og skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
 4. Hej Anette. Hold da op, det er jo helt overdådigt. Jeg bliver helt tørstig når jeg ser din grøntsagsjuice. Det ser virkelig lækkert ud.

  SvarSlet
 5. Til lykke med den fine høst i køkkenhaven! Hvis jeg havde anlæg for misundelig, ville jeg være gul og grøn, men nu nøjes jeg med at udtrykke min beundring. Så flot!

  SvarSlet