Bed & Breakfast

mandag den 11. september 2017

Græskarhøsten er i gang.

En af sensommerens store glæder er at høste græskarrene. Det er altid spændende om de er blevet til det der var på poserne. Ikke alle sorter er kommet, men dem der er, lever fuldt op til billederne på frøposerne. Jeg er især glad for de grønne og grå-grønne nuancer.


De første blev arrangeret i den gamle trillebør, sammen med en småbladet heliocrysum. Heliocrysum planter jeg altid i krukker først på sommeren, netop for at have dem nu sammen med græskarrene. Senere flyttes de ind i drivhuset, og holder indtil der kommer hård frost. Så det er sommerblomster der har lang levetid.

Græskarrene herunder hedder Cucurbita Maxima True Green Hubbard. Jeg køber mine frø hos The Plantexplore
Trillebøren er en del af et stilleben.


I parasollen hænger små flasker med hvide georginer.


Der er også hvide georginer i badekarret lige nu. Nyder at kunne bruge løs af de smukke blomster.


8 kommentarer:

 1. Skønne billeder. Må vist hellere prøve med græskar næste år. De er da så fine i efterårs stilleben.

  Rigtig god dag
  Knus Lone

  SvarSlet
 2. De grågrønne græskar er fantastiske! Ja, alle græskar er lækre :-) Jeg har selv kun hokkaido og butternut som ikke bliver kæmpestore, men jeg er ret imponeret over hvor fine de er.
  De hvide georginer er så smukke! Jeg ønsker mig nogle flere hvide, kan jeg mærke, når jeg ser dine :-)
  God dag til dig, Anette!
  Kh Nana

  SvarSlet
 3. De er meget smukke de grå, og de hvide er bare bedårende :-) Næste år håber jeg på en bedre græskarhøst. I år er der kun nogle få. Til gengæld er der masser af squash, men de er ikke helt så pyntelige.
  Knus og kh, Karen

  SvarSlet
 4. Hei Anette. Flotte stilleben med gresskar. Gresskar skal jeg også så til neste år. Jeg blir inspirert av bildene dine. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 5. Monster smukke billeder og elsker dine græskar.

  Dejlig dag
  Knus

  Charlotte

  SvarSlet
 6. Hej Anette. De grå græskar er virkelig flotte - de ser store ud?. Trillebøren er rigtig hyggelig. Jeg har tænkt en del på dig de sidste par dage og håber sådan at dine lysaftener bliver en succes. Jeg har tænkt bare det nu ikke regner alt for meget, når du laver sådan et spændende arrangement. Jeg håber, du har stort fremmøde og godt vejr.

  SvarSlet
 7. Kære Anette.
  Sikke nogle skønne græskar. De er helt fantastisk smukke de grå græskar. Også de hvide georginer er meget smukke.
  Håber dine lysaftener går godt, at det hele ikke er blæst eller regnet væk.
  Det er vel nok et kæmpe arbejde at gøre rent i udestuen og den overdækkede terrasse. Det er lækkert det nu er gjort, så der er fint til din julehave.
  Kærlige tanker til John og dig fra John og Eliane

  SvarSlet
 8. Så flotte gresskar, og så fine de er til å dekorere og pynte opp med. Du gir inspirasjon til å dyrke store gresskar. Jeg pleier bare og å pyntegresskar - of de er små.

  SvarSlet