Bed & Breakfast

torsdag den 1. november 2018

Blogpause og hvad tiden er gået med.

3 uger er pludselig gået, uden jeg har fået skrevet et eneste indlæg, hvis første gang det er sket i mit blogliv. Hvad har jeg mon lavet så ? 
Jeg holdt åben i haven, indtil slutning af uge 42. 
I oktober har jeg holdt 3 betonkurser.
Jeg deltager i nogle kurser om digital markedsføring, Servicekoncept og konceptudvikling, målgrupper og værtsskab.
Jeg har holdt fri om torsdagen, sådan helt fri, hvor jeg har gået ture, og haft mig tid.
De andre dage er brugt på havearbejde, der er taget kanter af og luget. Samlet enormt mange æbler op. 


Haven gøres i øjeblikket efterårsklar, der plantes lidt og noget bliver flyttet. Krukkerne med sommerblomster tømmes og stilles ind.


Næsten alle de havemøbler der står under åben himmel, er samlet sammen. Der er faktisk ret mange, når de sådan står side om side.


Alle møbler er gjort grundigt rene, og når de har tørret godt, indenfor i maskinhuset, skal de lige have en omgang maling, inden de sættes på loftet. Alle møblerne i hårdtræ som står på de overdækkede terrasser, er blevet gjort rene og har fået olie, og nej hvor blev de fine. Det var virkeligt tiltrængt.


Der er høstet en del i køkkenhaven, og nye opskrifter afprøvet.
Køkkenhave Karen og jeg har ordnet persillen, som nu ligger i fryseren. En balje til hver blev det til.

En ny favorit i vores køkken er grønkålspesto, og grønkål har vi jo rigtig meget af, så det er godt med endnu en måde at bruge det på. Grønkålspestoen bruges både til tilbehør til aftensmaden og som pålæg på rugbrød.


Ellers er det især grøntsagssupper der bliver lavet mange af lige nu, en herlig spise til frokost, når man har været ude i kulden. Det er en stor glæde, at hente det der skal bruges i køkkenhaven.


10 kommentarer:

  1. Kære Anette
    Hvor er du bare energisk. Altid får du en masse fra hånden og snupper lige nogle kurser oveni ;)
    Hvor er det bare godt du har taget dig en fridag om torsdagen, det er virkelig velfortjent.
    Synes det er så god en ide at du har fået dig en køkkenhave partner.
    Grønkåls pesto er bare noget af det bedste. Vi har ingen køkkenhave mere, men jeg køber de poser hvor grønkålen både er skyllet og hakket. Så er det nemt at gå til, og jeg sparer mine dårlige fingre ;)
    Ønsker dig og John en rigtig dejlig weekend

    Knus, Lone
    PS du kunne måske lave opskriftsindlæg om dine lækre grøntsags supper. Hvis der er tid til det ;)

    SvarSlet
  2. Ja pludselig går tiden og ja du har da i den grad nok at se til.
    Sikke en have der skal trimmes. Jeg syntes det er helt underligt at der ikke er julehave i år.
    Kan du have en dejlig weekend

    Klem
    Charlotte

    SvarSlet
  3. Hej Anette.
    Tak for indlæg her på bloggen. Det var jo, som jeg havde tænkt. Du har ikke ligget på den lade side. Din beskrivelse af alle dine mange gøremål ligner helt sikkert alle vi andre haveejeres efterårsarbejde, blot for de flestes - og i hvert fald for mit vedkommende - i en helt anden og mindre målestok. Desuden har du åbenbart også overskud til kurser, undervisning, udvikling af madopskrifter mm. Det imponerer mig meget, at du får malet dine havemøbler, inden du arkiverer dem for vinteren. Det er selvfølgelig den optimale måde, men det får jeg ikke gjort. Der bliver dog vasket grundigt af.
    Som haveejer må vi sande, at efteråret giver meget arbejde. Det drejer sig i høj grad om at tænke frem og gøre sig klart, hvad og hvor meget vi kan gøre, for at forårsarbejdet bliver lettere.
    Nu vil jeg bruge din beskrivelse til at se, om jeg er kommet hele vejen rundt.
    Det er en fantastisk energi, du har. Det må skyldes grønkålspestoen!!!Tak for indlægget.
    Fortsat god arbejdslyst og god weekend.
    Venlig hilsen Bodil.

    SvarSlet
  4. Anette, du er vist det mest energiske menneske jeg kender :-) Og du inspirerer! Hvor lyder det spændende med de kurser. Jeg får helt lyst til at lære nyt.
    Hvad kommer du i grønkålspestoen, udover grønkål og olie? - Parmesan, pinje/nøddekerner, hvidløg ...? Jeg vil prøve at lave grønkålspesto :-)
    God weekend til jer!
    Kærlig hilsen Nana

    SvarSlet
    Svar
    1. Så må du på kursus Nana, ja det er altid dejligt at lære nyt.
      I grønkålspestoen kommer jeg masser af grønkål, olivenolie, parmesan, hvidløg og enten mandler eller solsikkekerner.
      Også en dejlig weekend til jer.Knus Anette

      Slet
    2. Tak, Anette! Så snart jeg har et køkken igen, skal jeg lave grønkålspesto :-)
      Knus

      Slet
  5. Det er dejligt at høre fra dig Anette! Jeg er også noget imponeret over du lige får malet havemøblerne inden de skal væk for en stund. For første gang overvejer jeg, om alle vores nymalede havemøbler skal i hi......overvejer pga alt det malerarbejde der er lagt i dem. Men det gør også lidt ondt ikke at skulle kigge på dem eller sidde lidt hist og pist på dem i vinter.
    Grønkålspesto er så lækker:-P ved at være en stund siden, jeg sidst har lavet det, måske jeg skulle i morgen, og tage et glas med til svigersønnen, hans favorit er svigermors pesto;-))))) Også blir Ida glad.
    Ha den bedste november
    Masser af hilsner
    knus fra
    Anette

    SvarSlet
  6. Tiden løber afsted og med alt det du hat lavet kan jeg da godt forstå, at du ikke har haft tid til at blogge.
    Mvh
    Lene Bedstemorshave

    SvarSlet
  7. Ja det er et kæmpe arbejde du laver hver dag Anette,det er bestemt beundringværdig. Skønt at møblerne er klar til en ny sæson i haven,det er bare så dejlig at få det gjort inden de bliver sat væk, i stedet for at skulle gøre det bagefter. Jeg glæder mig over at du får lidt mere tid til dig selv og familien. Knus og hygge herfra

    SvarSlet
  8. Kjære Anette

    det ser da sannelig ikke ut som om du har ligget på latsiden selv om det har gått noen uker siden forrige innlegg....
    kanskje et innlegg pr.mnd skulle være nok?
    Husker jeg spurte deg om ditt døgn hadde flere timer enn våre andres den gangen jeg var på besøk i din hage...og den gang jobbet du til og med utenfor hjemmet.
    Grønnkålpesto tror jeg sannelig jeg skal prøve også....
    jeg har da litt i kjøkkenhagen ennå.
    Riktig god uke til deg :D

    vh/ Elisabeth

    SvarSlet