Bed & Breakfast

tirsdag den 3. april 2018

All in på tagetes.

Tagetes har i mange år været en hadeplante, men nu er den ved at være både trendy og hot. Ikke uden grund synes jeg. Jeg har altid været glad for tagetes, især de småblomstrede appelsin og citrontagetes. For nogle år siden kom der en ny cremefarvet variant frem, som blev endnu en yndlig. 

I år er jeg gået all in på tagetes, de har så mange gode kvaliteter, både som sommerblomst, krydderurt, spiselige blomster, som mellemplante i køkkenhaven til at forvirre kålfluen, og ikke mindst til at fjerne jordtræthed, nematoder fra jord, hvor der har været dyrket roser, og andre planter som gør jorden træt.

Hele 9 forskellige slags har jeg sået.


De fleste frø er sået i dag, de står til spirring inde på spisebordet i stuen. Når de er spiret flyttes de ud i udestuen, hvor der er masser af lys. Der skal de så stå, til de er så store at de skal prikles. Jeg fik også sået nogle andre sommerblomster, som skal bruges til snit.


En for mig ny tagetes er Strawberry Blond, som jeg så i virkelighed i sensommeren sidste år. Den har de dejligste brændte farver, som vil være perfekt til sensommerens krukker med græsser, græskar og sensommerblomster i orange/brændte farver. Den vil i år kunne købes som udplantningsplante, så spørg endelig efter den hos din planteskole, hvis ikke du har lyst at så selv. Udvalget af tagetes er blevet større de sidste år, både som frø, men også som udplantningsplanter.

Jeg er sikker på det bliver en fest til sommer, når alle mine tagetes  blomstrer i både krukker og mellem rækkerne i køkkenhaven.

For en uge siden såede jeg artiskok, som Køkkenhave Karen og jeg skal prøve for første gang. De er spiret fint.


Jeg har også sået blegselleri, der kommer godt nok mange. Det er også første gang jeg selv har sået dem, plejer at købe dem som udplantningsplanter. Mon ikke vi får vores priklelyst styret i år :-) 


Et er sikkert, foråret er nu i gang, her i Fru Pedersens have.

10 kommentarer:

 1. Så fint å se at du snakker litt varmt for Tagetes. Du motiverer meg faktisk til å så Tagetes i dag!
  Jeg har aldri blitt glad i disse blomstene, men nå vant jeg to poser, "Strawberry Blond".
  Jeg skal plante mange i grønsakshagen min.
  Takk skal du ha Anette!
  Ha en fin dag.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 3. Kære Anette

  Hvor bliver det et sprudlende festfyrværkeri af farver med de tagetes. Jeg er selvfølgelig helt solgt over den cremefarvede. Jeg vidste godt tagetes er så gode i både haven og drivhuset, for min far havde dem hvert eneste år. Han såede også selv og priklede senere ud. Jeg tror jeg vil have den cremefarvede i det lille drivhus i år. Det er der vi har grøntsagerne. Det store er jo vores drivERhus ;)
  Nå men vi venter lige på vejret der egner sig til have arbejde ;)
  Rigtig dejlig dag til jer

  Kærlig hilsen
  Lone

  SvarSlet
 4. Härlig marknadsföring för tagetes :) Jag sådde Strawberry Blonde i helgen och den grodde 2 dagar senare. Tagetes är enkla och tacksamma.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
 5. Hvor er det bare sjovt Anette.
  For en uge siden såede jeg samme plante.
  Her går vi al in på tagetes, Vanilla.
  Så nu har de af at blive hvide og ikke gule.......
  Nu er de 1 cm store spire og man kan se på bladene at det er denne blomst.

  Smuk dag
  Knus

  Charlotte

  SvarSlet
 6. Jeg har også hørt og læst, at Tagetes skulle være en hadeplante. Det har jeg nu aldrig helt forstået for jeg kan rigtig godt lide den. Desværre har vi haft lidt svært ved, at have dem i nogle år pga snegle, men det har ikke været så slemt de sidste år, så nu går det igen. Jeg bruger dem også i drivhuset sammen med tomater og synes det har en virkning. Den der nye Strawberry ser godt nok fin ud.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 7. Super cute!!! Thank you for joining us at Love to Scrap, good luck!!!

  หนังออนไลน์

  SvarSlet
 8. I enjoyed over read your blog post.
  Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
  I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
  ดูหนังออนไลน์

  SvarSlet
 9. Den der nye Strawberry ser godt nok fin ud.


  Royal1688

  SvarSlet