Jeg er blevet spurgt hvordan jeg laver friske spirer, det gør jeg sådan her.
De friske spirer i dette glas er mungbønner.
De valgte frø lægges i blød natten over. Dagen efter hældes vandet fra, de skylles derefter 2 gange dagligt, indtil de er spiret. Glasset står i stuetemperatur på køkkenbordet, eller i vindueskarmen, men tåler ikke direkte sol. Efter spiring kan spirene opbevares nogle dage i køleskabet.
Her har jeg brugt et spireglas med trådvæv i låget. Et syltetøjsglas med gaze over åbningen kan også fint bruges.
Friske spirer er meget sunde og velsmagende. Herunder er det røde linser der er spiret.
Mange af de frø du har i køkkenet kan spires, og der kan købes et bredt udvalg. Poserne her er set i Bilka.
Jeg lærte som helt ung at lave spirer af min farmor. Hun blev i en sen alder meget optaget af grøntsagers positive virkning på vores helbred, hvilket smittede :-)
Du kan læse meget mere om friske spirer HER
Eejjj ja sådan en spirebakke med grønt "låg" havde jeg også engang , ja og en 33-34 år siden ja det passer meget godt. Den er vist gået til for mange år siden .... :-)
SvarSletHihi sådan en spirebakke stod også på mit køkkenbord for mange år siden. Det ser så lækkert ud med de grønne spirer. Og den juice kunne jeg godt drikke lige nu... så lækkert
SvarSletRigtig god dag
Knus Lone
Jeg siger mange tak for dejlig inspiration:)
SvarSletGod weekend.
Hilsen Grethe.