Bed & Breakfast

mandag den 4. maj 2015

Opskrift på mælkebøttesirup.

Synes lige at i skal have opskriften på mælkebøttesirup igen, da det er meget aktuelt lige nu :-)  
Min mand er ikke så vild med mælkebøtteblomster, så tænkte at noget sødt og velsmagende, kunne formilde hans syn, på den meget lidt yndede blomst. Jeg synes til gengæld at det er en smuk blomst, som jeg bliver glad af at se på. Dog luger jeg den væk i bedene.


Opskrift på mælkebøttesirup.
500 g mælkebøtteblomster 
2 økologiske citroner
2½ l vand
2 kilo rørsukker

Mælkebøttehovederne og citronerne i skiver, koges i vandet i 10 min.
mælkebøtterne sies fra, først i et dørslag, og derefter gennem en stofble.
Derefter tilsættes rørsukkeret og det koger i ca. 1½ time. Lav en størkningsprøve, hvis det stivner, hældes på skoldede atamon skyllede små glas. 


Mælkebøttesiruppen dufter og smager himmelsk.


Min mand var begejstret, for den lækre sirup. Jeg spurgte ham om han nu troede vi havde mælkebøtter nok, eller om vi måske skulle til at avle dem, men han mente at det nok rakte med dem vi havde :-)


Dette indlæg er fra sidste forår, og udsendelsen, hvor vi lavede mælkebøttesiruppen i, kan ses HER

10 kommentarer:

 1. Hej Anette!
  Ja mælkebøtter er vidunderlige og sikke de gule næser og kinder der kan komme ud af det;-) Kan også godt lide dem i græsset, men må alligevel til at bekæmpe dem lidt, for visse steder er der kun mælkebøtter.
  I år må jeg altså prøve at lave siruppen, nåede det ikke sidste år, tak for at bringe den på bane igen.
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 2. Beklager Anette, jeg ynder ikke den gule blomst. Og jeg må indrømme, at jeg fik et godt grin sidste år, da jeg erfarede, at du ikke blot fjernede mælkebøtter, men også lavede sirup af dem. Det er dog den mest overskudsagtige beskæftigelse, jeg længe har hørt om. Du må være et kæmpemæssigt energibundt :-)

  SvarSlet
 3. Jeg henter et par kurvfulde til grisene hver dag. Jeg tror de bliver kede af det, hvis jeg laver dem til sirup ;o)) Det ser nu ellers lækkert nok ud.

  SvarSlet
 4. If you can`t beat it. Eat it.

  SvarSlet
 5. Det kunne da godt være, at man skulle prøve. Vi har nemlig også en del mælkebøtter. Og mens de stå gule, synes jeg egentlig, at de er meget smukke. Men alligevel rykker jeg dem op.
  Pesto får jeg nok ikke lavet - jeg er ikke så flittig i et køkken - men vi har masser af skvalderkål og andet, der helt sikkert kunne bruges, så måske er det bare et spørgsmål om at prøve at kaste sig ud i det. Det ser i hvert tilfælde spændende ud.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. Jeg kan kun anbefale det, jeg fulgte Anettes opskrift sidste år, og det er bare mums til boller, pandekager og is. Så det skal laves i år igen. :-)

  SvarSlet
 7. I definitely shall give this recipe a try. Dandelions enough around here, don't like them in the garden.

  SvarSlet
 8. Åhh nej vi har slet ikke nogen mælkebøtter hjemme hos os...
  Ej det lyder virkelig lækkert, måske jeg tager Heidi på ordet og laver det en dag.

  SvarSlet
 9. Hej Annette .
  I dag har jeg igen lavet mælkebøttesirup -( som jeg også gjorde sidste år ) det smager fantastisk , og har en flot gylden farve , vi bruger det til mange ting , bl.a til at give salat dressing en lille pift uhm. godt vi fik din opskrift sidste år .
  Vi kommer og besøger dig når det bliver sommer , det bliver spændende at se hvad nyt du har lavet . God arbejdes lyst . k.h. Grethe !!!

  SvarSlet
 10. Jeg kan ikke så godt tåle sukker, så den sirup får I for jer selv!
  Blomsten er jeg heller ikke så vild med, men må finde mig i den rundt omkring udenfor mit lille bed, da jeg ikke magter at konkurrere med den kæmpe produktion af frø, der i mange år er kommet fra en brak-mark lige på den anden side af vejen.
  Men noget har jeg fundet at bruge blomsten til, og det er som en mild urte te. Det føles så godt at gå ud og rykke uvelkomne hoveder af og så lægge dem i min store te-si, hælde over med kogende vand, og bum, kort tid efter er der te fra haven. Mange vil nok foretrække mere smag, men om formiddagen synes jeg, den smager af nok.

  Bladene derimod synes jeg er skønne. Ikke kun i pesto, eller som salat. Selve formen er helt sin egen, og har en mælkebøtte sneget sig helt op i mit bed, er det kun hovederne der ryger, bladene får lov at 'mingle', så længe de ikke tager overhånd. De er med til at give det dejlige og frodige grøftekants-look, som jeg elsker.

  Hav en god dag
  Lene

  SvarSlet