Bed & Breakfast

fredag den 19. september 2014

Et overraskende besøg og snitblomster.


I aften har jeg haft den sidste lysaften i haven for denne gang, mange gæster lagde vejen forbi. Jeg gik vanen tro rundt og bød velkommen og snakkede. På et tidspunkt var jeg på vej over mod skurvognen, for at byde en mor og datter velkommen, men så fangede mit øje en bekendt skikkelse ved gåsegården, og først tænkte jeg nej, det er det ikke, men ved endnu et blik blev jeg helt varm om hjertet. For der ude ved gåsegården stod min gamle veninde, som jeg gik på tandlægehøjskolen sammen med, da jeg var helt ung, og som jeg boede sammen med i et år, da vi begge var elever ved den kommunale tandpleje i Holstebro. Irene som min veninde hedder, havde taget turen fra Grenå sammen med sin mor, for at se min have og hilse på mig. Det er fire år siden vi sidst har set hinanden, men vi snakker som om vi ses jævnligt :-)


Det år jeg gik på tandlægehøjskolen i Århus boede jeg hos min farmor. Om morgenen tog jeg knallerten ind til Irene, som boede tæt på stationen, og parkerede knallerten i deres garage. Irene var aldrig i god tid, så jeg ventede i køkkenet på hun blev færdig og hyggesnakkede med hendes mor, hun smurte hver morgen 35 madder til familiens madpakker, iført sin grønne morgenkåbe. Sjovt som nogen billeder fæstner sig i hukommelsen. 
Irene og hendes mor blev efter de andre gæster var færdige med at se lysene i haven. Så der blev opfrisket minder og opdateret om hvad familie og børn lavede. 
Hvor er det dejligt at blive overrasket, så tak for det Irene og Bente.


 I snittehaven bugner det med blomster, næsten dagligt laver jeg buketter, det er en fryd, at kunne fråse løs.
En ny jeg har prøvet i år, er den lyserøde gullerodsblomst. Det er ikke sidste gang jeg har haft den, den er supergod i buketter.


11 kommentarer:

 1. Så hyggeligt med en dejlig overraskelse :-)

  SvarSlet
 2. Det var en dejlig overraskelse du fik:-)

  SvarSlet
 3. Det er en af de gode overraskelser.

  SvarSlet
 4. Hvor hyggeligt - endnu en dejlig overraskelse :-)

  Rigtig god weekend!

  SvarSlet
 5. Der er altså ikke noget bedre end at blive overrasket og når så det er af en gammel veninde og hendes der bringer hyggelige morgenbilleder frem,så kan det da ikke være bedre :-)

  SvarSlet
 6. Herligt med atter en surprice :0) Og jeg er slet ikke misundelig, på alle dine gæster i lyshaven, det må simpelthen være så flot at opleve. Tv og Margit var vel ikke forbi med et lille kamera?? God weekend til jer

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en dejlig overraskelse. Nej Margit og Hans var ikke forbi. Men du kan se lidt af lysene og stemningen i det korte program i septembers havetv.

   Slet
 7. Hvor hyggeligt! Dit liv er da fuldt af gode overraskelser for tiden :-)

  SvarSlet
 8. Vilken överraskning! Fina blomsterbilder ännu, jag älskar zinniorna!

  /Jenny

  SvarSlet
 9. Hej Anette.Sikke da en dejlig overraskelse du fik dig..........................og smukt ser der ud i din have med alle lysene.
  Et lille snittebed har jeg også planlagt.......................dejligt selv at kunne lave buketter.
  Rigtig god søndag Knus Jette

  SvarSlet
 10. Jeg er optaget af historier og erindringer, og denne fangede mig hurtigt ind.

  Skægt som tiden ændrer sig. Hvem kører på knallert i dag, og hvem har så store familier, at der skal 35 madder til? Min mand har 4 hele med på arbejde, min søn har 1 1/2, min datter 1/2 og jeg selv kan ikke så godt tåle rugbrød pt... det giver 6 hele ialt, og har du talt halve rugbrødder den morgen, så giver det alligevel kun 12 op imod 35....

  Husker en nabofamilie fra barndommen, hvor de var ni børn, det var ikke uset generationen før mine forældres, men denne familie var så også religiøs ud i en art sekt jeg ikke husker, hvor prævention var syndigt. Min egen far havde 7 søskende, og havde alle min mors levet, var de blevet 6. Jeg selv fik 3 søskende og har selv 2 børn.

  Nå, et var jo slet ikke det, det skulle handle om. Jeg kan kun sige hvor misundelig jeg er på dig, dit snittebed og dit buketteri. At du har passion, drivkraft og mulighed for at udleve dine ønsker og drømme og dyrke æstetik i din hverdag for vildt, det må virkelig være en gave og en nydelse. Godt gået. Du er et større forbillede for mig.

  Mange hilsner fra Lene

  SvarSlet