Bed & Breakfast

tirsdag den 25. september 2018

Lys i allèn.

Den nye allè som opstod i vinters, havde jeg spekuleret meget på, hvordan jeg kunne lave noget lys i til årets lysaftner. Mange ideer blev vendt i mit hoved, fakler ( ikke en god ide, når det regner og blæser) noget der hang ned i midten af allèn ( heller ikke en god ide, da træerne ikke står over for hinanden) Lanterner, er der så mange andre steder i haven.

Ideen der blev til virkelighed, var den med gamle glaskubler fra gamle og nyere lamper. 


Der havde jeg så nogle overvejelser med lyskilden. Fyrfadslys ville blæse ud, og de lyste heller ikke kraftigt nok. Noget med strøm i orkede jeg ikke, med lange ledninger, der er svære at skjule.


 Glaskublerne var i variende størrelser. Jeg havde 12 på loftet, fandt 12 i en genbrugsbutik, køkkenhave Karen kom med 4, og kunstneren Kat kom også med nogle hun havde liggende.


Løsningen på lysdilemmaet blev led batteri spots. Nemt og forholdsvis billigt. Det lille ledlys, blev bare lagt under åbningen på glaskuglen.


Kuglerne lyste op, ned i den lange allè, både dag og aften.


Jeg var meget glad for resultatet, og det vakte også stor glæde bland gæsterne. Mange mente at allèn med lyskuglerne var et bryllup værdigt, men det var også virkeligt flot. Svært at gengive stemningen på billeder. Nogle ting skal bare opleves i virkeligheden.


Alle glaskublerne er nu vasket, pakket i kasser og stillet på loftet, klar til næste års lysaftner. Egentlig kunne de godt være blevet liggende i allèn, men så syntes jeg magien ville gå tabt.


Men jeg har noget i tankerne til julehaven. Julehaven vil i år dog kun være privat, da jeg har valgt ikke at holde åben julehave i år.
Hvad jeg har i tankerne skal jeg selvfølgelig nok vise her på bloggen, når det er ført ud i livet :-) 

8 kommentarer:

 1. Wow hvor ser det godt ud Anette. Også selvom det er på billeder, så det har nok været helt eventyrligt i virkeligheden.
  Glæder mig til at se dine planer med julehaven. Det bliver garanteret godt.
  Sov godt kære

  Knus, Lone

  SvarSlet
 2. Hej Anette
  Det har helt sikkert set godt ud med din nye opfindelse i alleen, dine på hit plejer jo at ligne en million, men det ser ihverfald godt ud på billederne der er vist. Glæder mig til at du forhåbentlig ligger lidt billeder op af din private julehave, det bliver et jo et savn i år ikke at skulle tage turen, det var jo blevet en hel tradition, men forstår også godt du har behov for lige at trække vejret engang, måske meget sundt. Kan du nu have en rigtig god og blæsende dag, du hilser john rigtig mange gange herfra.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 3. Vilket fantastiskt ljus du skapade :) Ja tänk om det alltid fanns där då försvinner det märkvärdiga. Låter skönt att inte ha öppet i trädgården över jul.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
 4. Hej Anette. Du er godt nok imponerende god til at få nye idéer. Det ser fantastisk ud. Igen en idé lige til at kopiere. For mit vedkommende bliver det i en anden målestok, for en lang allé kan jeg ikke lige fremtrylle, men et par kupler hist og pist vil også gøre sig. Tak for idéen, som jeg tror, at jeg vil bruge til jul.
  Også tak fordi du vil vise din julehave her på bloggen. Det fremmer lysten til selv at pynte op i haven til jul. Men kan du ikke godt nøjes med lidt mindre, når du nu ikke holder åben julehave?
  Mvh. Bodil.

  SvarSlet
 5. Det er bare sådan en fin ide 🙂
  Vi har faktisk sådanne kupler liggende, fordi vi er ved at få skiftet udendørs lamper..tænker jeg vil gemme dem og se om jeg ikke kan finde et magisk sted i haven til dem ⭐⭐

  SvarSlet
 6. Øv havde ellers inviteret min mor til julehave. Hvorfor må vi mon undvære den?

  SvarSlet
 7. Åh så fint! Vilken underbar ide och inspiration...
  Varm höstkram från Titti

  SvarSlet
 8. Hvor ser det fantastisk ud - en super ide:-). Og har man ikke en fin alle som dig, kan man jo også bare sætte dem rundt omkring i sit blomsterbed:-). Et rigtig vinterhit:-). God dag fra Christa, crocca.dk

  SvarSlet