Bed & Breakfast

onsdag den 6. september 2017

Travlhed og stjernestunder.

Midt i en hektisk travlhed er der stjernestunder med dem jeg holder allermest af. Dagene flyver afsted for tiden. Høst, havegæster, betonkurser og klargøring til lysaftner. Men indimmellem er stjernestunderne, hvor børn og børnebørn kommer hjem forbi, og tiden går lidt i stå. 

En aften hvor vi høstede, og svigersønnen Claus kørte korn fra, ringede jeg til vores datter, Merle tog telefonen, og jeg spurgte om de havde lyst at komme og få aftensmad, nu de var alene hjemme. Det ville de gerne, så jeg spurgte Merle hvad hun kunne tænke sig at spise, og hun spurgte forsigtigt om man kunne få pizza. Det kunne vi sagtens, det var nemt at tage med i marken til høstfolkene.

Da vi havde pakket kurv, pizzaer og tæpper og var på vej i marken, syntes Merle at vi skulle sidde ved søen, hendes yndlingssted. Det var godt nok ikke helt ude ved den mark John høstede på, men pyt, han havde heller ikke tid til at holde pause, så han fik en tallerken og en sodavand op i mejetærskeren. Den aften var mild og rigtig dejlig, og pizzaen smagte ekstra godt i den friske luft.


Høsten har drillet i år, med regn der har gjort det umuligt at høste, så de få timer det har kunne lade sig gøre er der blevet høstet i. Vi er endelig blevet færdige med vores korn. John mangler dog stadig at høste noget ved en nabo. Nogle dage har jeg kørt traktor og vogne ud i marken til John, og så er svigersønnen Claus kommet og afløst og kørt det ind.


De små piger har også været og overnatte, da deres forældre skulle i byen. Morbror Thomas kom og legede med dem lørdag imens bedstemoren havde gæster i haven og bedstefaren høstede hos naboen. Søndag formiddag havde det regnet og der var stille og roligt. Stjernestunder med de 2 prinsesser.


Det havde regnet så meget at der stod vand i kasserne, så Alma kunne hjælpe bedstemor med at tage planterne op, så kasserne kunne tømmes. Sjovt at hun sætte dem på en lang række. 

  
Merle kan lave alt med en kattekilling på armen, her køber hun kager af Alma.


Lige nu er jeg ved at gøre klar til de kommende lysaftner i næste uge, et dejligt arbejde, hvor de trætte sommerblomster skiftes ud med græsser, græskar, æbler og alt hvad der ellers hører denne årstid til i form af høst og sensommer, samt rigtig mange lanterner. Der gøres rent, fjernes spindelvæv og der bliver så fint :-) 

Nu ved i hvorfor der har været så stille her bloggen i et stykke tid :-) 

12 kommentarer:

 1. Så dejlige billeder. Og hvor er Alma og Merle to yndige prinsesser. Hihi man kan da alt med en killing på armen ;)
  Godt I fik høstet mellem alle regnbygerne... det er jo helt vildt alt det vand vi har fået.. lige nu vælter det ned her.
  Vi har alle pauser ind i mellem. Og det er klart du har travlt nu, og der er lidt stille fra dig. Men når du så er på, er det altid dejligt og smukt 😍

  Tak for et herligt indlæg
  Knus Lone

  SvarSlet
 2. Hvilket herligt liv du har. Vi glæder os til lysaftenen, den 14. Vi tager turen til Vestjylland, og håber på en god og mild aften. På gensyn. Kærlig hilsen Henrik og Else

  SvarSlet
 3. Pyha det er lige til at blive forpustet, af at læse om alle dine/jeres gøremål. Det er vist toppen af livskvalitet du har beskrevet. Madkurv med ud i marken i høstens tid er et must,skønt er det når flere generationer deltager. Glæder mig til at gense haven og jer.Lykke til med dine lysaftner. Knus og hygge herfra.

  SvarSlet
 4. Hvor ser det hyggeligt ud - man skal huske at nyde sådanne stunder i sin travle hverdag ����

  SvarSlet
 5. Hei Anette, første gang jeg besøker din blogg. For en plass! Så herlig det må være på din gård. Og for noen fantastisk skjønne prinsesser, Alma og Merle, dere har. Det er en gave å få ha slike små rundt seg og gjøre "arbeid" sammen med dem. Jeg vet det blir lite tid til bloggen med besøk og så mange oppgaver i hverdagen. Vi har også to små prinsesser - og to prinser som besøker oss her på landet hvor de kan boltre seg.
  Lykke til med Lysaftener og ønsker deg en fin helg!
  Jeg kommer til å besøke bloggen din snart igjen.
  Med hilsen fra Turid

  SvarSlet
 6. Hej Anette
  Det ser dejligt ud, og du fortæller, så man føler, man er med. Her regner det for anden dag i træk - forhåbentlig får I høstet.
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
 7. Hej Anette. Jeg tænkte præcis som virkeligheden var, at du har haft drøntravlt og derfor ikke har overkommet at få lavet indlæg på bloggen. Det har jeg stor forståelse for. Til gengæld sprænger du da alle rammer med dit lange, fantastiske indlæg i går. Man får et billede af nogle dage med travlhed, men også hygge og stjernestunder, som du kalder det. Hvor er det da to skønne børnebørn, I har! Godt at høre, at I har fået høstet, for det har vel nok været svært for landmændene i år. Jeg vil godt slutte af med at ønske for dig og jer, at der kommer lidt mere ro på i den nærmeste tid, men det kommer nok næppe til at ske hos en meget aktiv fru Pedersen, men alligevel.....
  Mvh. Bodil Riis.

  SvarSlet
 8. Hei Anette. Skjønne barnebarn du har. Det er viktig å ta vare på de fine stundene sammen med dem. Lykke til med lysaftenene . Ikke verst å kunne kjøre traktor. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 9. Spindelvæv, det er der virkeligt meget af lige nu. De har travlt de spindere. Så du må omkring alle dine stilleben med kosten.
  Det er sjovt som man husker det at høste som noget romantisk. Det er nok hårdt arbejde, men jeg kan se det stadig har noget over sig, du ser i hvert fald tilfreds ud på billedet :-)

  SvarSlet
 10. Selv om det lyder travlt, lyder det også dejligt alt sammen, Anette! Og du ser da godt ud i en traktor :-) Godt at I har fået egen høst i hus.
  Jeg kan godt forstå at Merle kan meget med en kattekilling på armen. Det kan man da ;-)
  Skønne høstbilleder som man bliver i godt humør af!
  Kærlig hilsen Nana

  SvarSlet
 11. Stjernestunder er det bedste :0)..og skønne at have, når der er travle perioder!

  SvarSlet
 12. Her regner det for anden dag i træk - forhåbentlig får I høstet.


  หนังตลก

  SvarSlet