Bed & Breakfast

tirsdag den 28. juni 2016

Lækkert hjemmelavet krydderurtesalt.

Så er jeg igang med at lave krydderurtesalt igen. Det er vi blevet helt afhængige af. Det smager SÅ godt. 
I aftes høstede jeg en stor skålful blandede krydderurter, sorterede det groveste fra, hældte det i foodprosesseren og hakkede det fint, sammen med 2 pakker groft salt. Nu står det til tørre på 2 store fade, jeg rører rundt i det, nogle gange om dagen, indtil det er helt tørt. Så fyldes det på glas, og så er der lækkert hjemmelavet krydderurtesalt til madlavningen og værtindegaver. 

Krydderurtehaven, som jeg lavede i krukker sidste år. Det fungerer rigtig godt. 


 Nyhøstede krydderurter.


Krydderurtesaltet stillet til tørre på 2 store fade, det tager nogle dage, inden det er helt tørt og kan kommes på glas.


For et stykke tid siden var vi på besøg hos ældste datter, hun havde lavet en flæskesteg i grillen, hvor den havde roteret under grilningen. Den smagte vildt godt, og jeg spurgte hvad hun havde krydret den med, jamen mor, det er da bare dit krydderurtesalt :-)

Du kan se HER da jeg lavede det sidste år.

11 kommentarer:

  1. God idé - men jeg har ingen foodprocessor.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Så kan du køre krydderurterne igennem persillehakkeren, der bliver de også meget findelte :-)

      Slet
  2. Hej Anette.
    Tak for sidst -det var hyggeligt at hilse på dig og se din skønne have.
    Jeg får helt lyst til at prøve at lave krydderurtesalt. Er der ikke noget med at man kan tørre det ved lav temperatur i ovnen, hvis man nu er den utålmodige sjæl?

    SvarSlet
    Svar
    1. Selvtak. Joo det kan man nok, men synes nu det er spild af energi :-)

      Slet
  3. Nøj det ser godt ud, det vil jeg da også prøve

    Tak for inspirationen
    God dag
    Annette

    SvarSlet
  4. Det må jeg også have gang i, tak for at vise:-P

    SvarSlet
  5. Hey :)
    Hvilke krydder urter bruger du?

    SvarSlet
    Svar
    1. Bare dem jeg har :-) Forskellige timian, mynter, oregano, purløg, løvstikke, karryplante, osv.

      Slet
  6. Mums der er næsten ikke noget bedre. Elsker denne tid som bugner med urter, blomster og lækre sager
    Har du prøvet lidt citron og/eller appelsin skal i?
    Det er rigtig godt

    Knus og dejlig dag
    Lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er en herlig tid. Jeg har ikke prøvet med citron/appelsinskal i, måske jeg skulle prøve det.

      Slet
  7. Hej Anette. Det er bare skøn med krydderurtesalt,jeg har lavet det nogle gange siden du viste det første gang. Hygge herfra med ønsket om en dejlig dag.

    SvarSlet