De friske rosenblade lægger jeg ovenpå et læg salt i et fad. Jeg bruger en hel pakke groft salt. Det skal tørre indtil rosenbladene er helt tørre, derefter en tur i blenderen eller minihakker.
Den hakkede rosensalt, klar til brug.
I små fine glas, er det en sød værtindegave.
Opskriften fandt jeg i Alt om Haven i juni nummeret.
Sikke en god ide, det vil jeg huske at lave når jeg alligevel laver rosensaft og gele.
SvarSletHvilke retter kan man bruge det i? hilsner
SvarSletPrøv dig frem, det er jo salt, så der hvor du normalt vil bruge salt. Jeg bruger det mest i dressinger til salater.
SletJeg har lavet rosensukker.. Jeg breder rosenbladene ud på aviser, indtil de er helt tørre, fylder dem på glas med tætsluttende låg, og på et eller andet tidspunkt blender jeg dem med lys rørsukker. Det er rigtig lækkert bl.a. i (efterårets) æblekager - men ikke for meget.En fjerde- eller femtedel af den samlede sukkermængde alt efter, hvor stærk duften er.
SvarSletMin niårige sønnesøn syntes min æblekage var så god sidste efterår, at han udbad sig opskriften og en portion af sukkeret fremover. Det får han så sammen med sin fødselsdagsgave lige før jul.
Vel bekomme
Jytte
www.danishknitdesign.com
Dette såg lekkert ut! :-) Eg har laga rosesalt før, men det er lenge sidan. No fekk eg lyst å prøve igjen!
SvarSletFortsatt God Sommar!
Mvh Monica