Bed & Breakfast

mandag den 20. april 2015

I år skete det.

I flere år har mine hostaer i krukkerne trængt til at blive delt og plantet om. Det er så sket i dette forår. Taget ud af krukkerne, delt i 2-3 planter og plantet i krukkerne igen, med nyt jord og en klat komøj. Er sikker på de synes godt om den behandling. De planter jeg ikke havde krukker til er plantet ud i haven. De ikke ser ud af meget endnu, men forventningens glæde er stor, når man følger de små spidse spir folde sig ud til store frodige blade. 
Jeg er meget glad for hostaer i krukker, de er så fine at bruge i opstillinger, og gerne sammen med sommerblomsterne. De er billige i drift, da de troligt kommer igen hvert forår.


8 kommentarer:

 1. Helt enig og den samme omplantning af hostaer er også lige sket herhjemme. Mine var også næsten ved at springe krukkerne, så jeg er sikke på de takker mig i år.

  SvarSlet
 2. Kære Anette.
  At dele hosta, er den vidunderlig ting at gøre i haven. Jeg gør det ca.. hver 3 til 4 år, hvor jeg deler dem. Jeg har gravet op her i weekenden, og de fleste der stod for at skulle deles, blev delt i tre - 1 stor klump og to mindre. Så de 2/3 er sat i jorden og i krukker (hvilket er ved at være problem, fordi der ikke er så mange ledige krukker tilbage). Den sidste 1/3 bliver givet væk, da der ofte er nogle af mine veninder og arbejdskollegaer der efterlyser hosta.
  Så at dele hosta er også at dele grønne gaver ud.
  Jeg har nogle meget store hostaer som jeg ikke kan få mig til at dele. De er så flotte og store, det er specielt dem der er lidt matte og blågrå i haven. Dem passer jeg godt på.
  Kh. Kirsten

  SvarSlet
 3. Hej Anette.Jeg er også ret vild med hosta..................og har en del.
  En del krukker har jeg jo også.Og skal da vist også have delt nogle der har stået nogle år i deres krukker.
  Så tak for påmindelsen.
  Har lige vist et par dmå hosta som jeg har sat i et lille bed ved min nye overdækning.
  De har stået i drivhuset i vinter og blomstre allerede.
  Har også lige været på min lokale planteskole.......................og der kostede en lille potte med hosta 80 kr................så godt at man kan dele sine egne.
  Har også foræret en del væk når jeg har delt dem i bedene.
  Rigtig god solskinsdag til dig knus Jette

  SvarSlet
 4. Rigtig god idé, det vil jeg også se at få gjort, da en af mine krukker er sprunget pga. af stor vækst.
  ak for at du fik mindet mig om det og en god solskinsdag.

  SvarSlet
 5. Helt fantastisk, så langt dine hostaer allerede er fremme. Mine er ikke kommet op af krukkerne endnu - men mon ikke de når det inden sommer?
  Hilsen Heike

  SvarSlet
 6. Kære Anette, ingen have uden hosta, en skøn og nem plante som du skriver, den giver god fylde, er pæn at kigge på, hårdfør, mange varianter, kan tåle at tørre ud, god i buketter, god bunddække, høje og lave, mange farver, forskellige mønstre, skygge og fuld sol, hvad mere kan jeg skrive.....åhh jo, sneglene elsker dem desværre :-(. Men der er flere fordele end ulemper, nå nu blev det vist næsten et indlæg i dit indlæg :-), kh Margit

  SvarSlet
 7. Så flink du er - jeg fikk fatt i mange Hosta-frø som jeg har sådd og håper skal bli noe av!!!! Venter spent,og håper jeg en dag kan enkelt formere ved å dele slik som deg :)
  Tove :)

  SvarSlet
 8. Jeg deler din store begejstring for hosta - desværre gør min jord det ikke. Jeg har plantet - nok 50 - 60 hosta i haven gennem de sidste par år. Og året efter plantningen - ser jeg så ikke mere til dem. Nu har jeg 15 krukker sat til med hosta - dem plantede jeg i efteråret. Så håber jeg, at de vil trives der. Der er begyndt at kommet et par spir op. Jeg må vove at plante dem ud i haven igen, når de bliver for store i krukkerne. I stedet for hosta - har jeg så kastet mig over storkenæb.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet