Bed & Breakfast

lørdag den 2. november 2019

DIY Hæklet betonkugle.

 Jeg har fået foræret en hæklet kugle i bomuldsgarn. Jeg er ikke kommet igang med at hækle igen, kunne ellers da jeg var ung, så en dag må jeg prøve igen. Den hæklede kugle var fra giverens side tiltænkt dette projekt. Så 1000 tak.

Den hæklede kugle har jeg gennemvædet med beton, så den nu fremstår rustik og smuk.


Den ligger så fint i en af mine glasmontre.


Den hæklede kugle i bomuldsgarn, der er en oppustet ballon indeni, kun til ære for fotograften, så jeg kunne tage et billede af den. Bomuldskuglen lagde jeg først i blød i vand, så den var godt mættet, derefter trykkede jeg det overskydende vand af. Kuglen blev derefter dyppet/ badet grundigt i en tynd beton. 2 dele sand + 2 dele cement, rørt meget grundigt sammen med vand til youghurt konsistens. (det er meget vigtigt at huske at mætte bomulden med vand, da det færdige resultat ellers vil krakkelere og kuglen falde sammen)

Hækleopskriften kan findes HER den hedder hæklet lyskugle i bomuldsgarn, hvis du skulle få lyst at afprøve projektet. Kuglen er ca. 15 cm i diameter.


Derefter puttede jeg ballonen ind gennem et af de største huller, og pustede den op, så meget som den kunne. Kuglen hang til tørre inde i stalden i nogle dage.


Den færdige hæklede betonkugle. Ballonen er punkteret og forsigtigt trukket ud.


Nu ligger den hæklede betonkugle som en anden diamant i et af mine glasmontre på havebordet. Årets første udendørs vinter/juledekoration. Kuglen ligger på nogle grangrene, sammen med et par lærkegrene med kogler på. Indeni kuglen har jeg lagt en lille lyskæde med batterier, kassen med batterierne er gemt under en grangren.


Jeg synes den er så fin.


10 kommentarer:

 1. Such a beautiful DIY. I love these kind of balls. Thank you and all my best
  Elisabeth

  SvarSlet
 2. Hvor er det bare en fin ide Anette. Husker tydeligt da jeg lavede det med mormor som barn. Men det var ikke beton, men blot sukker stivelse.
  Og så den første dekoration i haven med jul.
  Åhhhh det er fantastisk.
  Elsker juletiden næsten lige så meget som sommer.

  Klem og skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
 3. Hvor er den magisk og eventyrlig kære Anette. Lige min stil til julehaven. Må se om jeg kan hækle sådan en kugle. Det ser så flot ud.
  Rigtig god søndag.

  Knus, Lone

  SvarSlet
 4. Hej Anette. Igen en god og prismæssigt overkommelig idé fra dit idékatalog. Men hvis man selv skal hækle og derefter igennem op til flere processer, inden det færdige resultat er der, så kræver det da både tid og tålmodighed. Har man det, er det godt nok et flot resultat, du har opnået. Jeg er ret god til at hækle og burde have både tid og tålmodighed, så nu må vi se, om jeg får afprøvet din ide. I hvert fald tak for den og god søndag.
  De bedste hilsner
  Bodil .

  SvarSlet
 5. Det blev väldigt vackert och en lysande idé ;)

  HA det gott! Carina

  SvarSlet
 6. Kære Anette
  Jeg synes også den er fin i omgivelserne med gran og lys.
  Kærlig hilsen Ingeborg

  SvarSlet
 7. Sikke en fin ide og den pynter rigtigt der i glasmontren.

  SvarSlet
 8. Awesome post.Thanks for sharing.This is so nice.

  SvarSlet
 9. Dypper du den i betong før du blåser opp ballongen inni?

  SvarSlet
  Svar
  1. Først lægges den hæklede kugle i vand i ca. 20 min. Derefter lægges den hæklede kugle i blød i en tynd beton, som masseres ind i det hæklede. Til sidst puttes ballonen indeni og pustes op.
   God fornøjelse.

   Slet