Bed & Breakfast

lørdag den 24. februar 2018

Nyt fra højbeds køkkenhaven.

Selv om det er vinter og der loves meget frost de næste uger, har det ikke afholdt mig fra at give højbedene en omgang med riven. De sidste rødbeder blev taget op. De planter som ikke kom op i efteråret, mest sommerblomster, er blevet fjernet nu.

Gangene med flis imellem højbedene blev revet og flere trillebører med blade blev kørt ud på marken. Sjovt som bladene har det med at samle sig i nogle af gangene. Der var ellers så fint da der blev ryddet op i efteråret. Nu er det ganske fint igen.


Hvidløgene som blev sat i efteråret er på vej op, om det er godt eller skidt ved jeg ikke, nu hvor der ser ud til at komme en del frost. Men jeg kan jo altid lægge noget over.


Blåbærbuskene som jeg plantede sidste forår, har store knopper. Det bliver spændende hvor mange blåbær der vil komme til sommer.


Vejret var så mildt og helt forårsagtigt. Jeg er spændt på hvor koldt det bliver, og hvor længe det vil vare.

Alle vores højbede er lavet i jernplader, med sneglekanter. De er lavet af den lokale smed. Tidlige var alle vores højbede i træ, men efterhånden som de rødnede, er de blevet skiftet ud.


Jeg lavede en lille videostrimmel, du kan se herunder.


                                            

Det pyntede helt vildt på højbeds køkkenhaven, nu ser det fint og ordentligt ud. Når vejret bliver mildt og forårsagtigt igen, er bedene klar til at så de første afgrøder i. Jeg behøver vel ikke at fortælle at jeg glæder mig. Tror ikke jeg er den eneste.

I forrige indlæg fortalte jeg om at den buket jeg lavede da jeg var til en event hos Flowr.dk var blevet nomineret til at blive den nye Flowr buket, som skal sættes i produktion. Min buket vandt ikke, men blev nr. 2, hvilket da også er rigtig flot.


Min blog er blevet nomineret i en blogAward hos Sparpedia.dk. Har du lyst at stemme på min blog, eller en af de andre nominerede, kan du gøre det HER, der er 4 dage tilbage at stemme i.
Jeg vil selvfølgelig blive vildt glad for din stemme, hvis du synes jeg skal have den.

4 kommentarer:

 1. Så fint du har fået lavet køkkenhaven.
  Uha jeg kommer slet ikke ud når der er koldt.......
  Flot med en 2. plads. Det er stort. Du vandt sølv wiiiiiiiiii
  Flot med alle dine nomineringer.

  Smuk dag
  Knus

  Charlotte

  SvarSlet
 2. Nøj det ser godt ud i køkkenhaven! Du er bare klar. Her kan jeg hverken rive eller hive noget op af jorden, vi har haft både dag- og nattefrost så længe nu, at jorden er frosset. Så jeg må forsøge at væbne mig med tålmodighed.

  SvarSlet
 3. Tänk att krattning ger så enormt stor skillnad. Förstår att du är nöjd :) Just nu är jag jätteglad för det lilla snölager som finns här. Hittills har tjälen 'bara' gått ner 2-3 cm tack vare det. Men nu har jag börjat skydda vintergrönt och magnolior på grund av kylan som ska komma.

  Ha en fin helg! Carina

  SvarSlet
 4. Kære Anette.

  Hvor ER din køkkenhave smuk. Alle de skønne højbede i snorlige rækker, det ser bare så godt ud.
  Jeg smiler lidt over dine blåbær i højbedet, men du bruger dem sikkert i dine safter.

  Så flot at din buket vandt sølv! Den er rigtig smuk med de fine forårsfarver.

  Jeg har været forbi og stemt på din blog. Synes virkelig at du har fortjent at vinde.
  Der altid gode vedkommende indlæg fra din side og nogle smukke billeder. Desuden er tonen altid så positiv at det smitter.
  Kærlige tanker fra Eliane

  SvarSlet