Bed & Breakfast

tirsdag den 6. august 2013

Kæmpe verbena.
En af mine yndlings sommerblomster er kæmpeverbena. Jeg er vild med de lange lette stilke, som næsten aldrig knækker, de lilla blomster som ofte prydes af sommerfugle og dens evne til at selvså sig.
Det øverste eksemplaret er nyindkøbt i foråret og plantet i en gammel rusten olietønde, den er blevet stor og kraftig. Den står ved døren ind til hundehuset og hundegården, på den gamle møddingsplads. 
Men se lige i sprækkerne i betonen, der myldrer det med kæmpeverbena. De er længere fremme, end dem der har selvsået sig i bedene. Det må være varmen fra betonen, der gør det, samt at der nok er fugtigt under.
Jeg er ret vild med de blomster der sår sig i sprækkerne, det giver liv til den gamle revnede beton. Der kommer også meget ukrudt i sprækkerne, men det bliver luget væk.

6 kommentarer:

 1. Jeg har også fundet mange selvsåede verbenaer, men de er ikke så langt, så det er godt jeg har fået nogen foræret :)

  SvarSlet
 2. Kæmpeverbenaen er da rigtig skøn, og det er da dejligt, som den sår sig selv alle steder. Jeg synes også, den er meget speciel med de lange tynde stilke, og sommerfuglene er jo superglad for den.
  Kærlig Hilsen
  Jette

  SvarSlet
 3. Kæmpeverbena er virkelig en genial plante, den er så graciøs i sin højde og stille ubemærkethed, men den er alligevel et fint blikfang, og så knækker den aldrig.

  SvarSlet
 4. Kæmpeverbena er super skøn, og jeg vil ikke undvære den i haven fremover.
  Men hvordan undgår jeg at luge den væk under forårs rengøringen af bedene?
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. De spirer faktisk sent, først på sommeren. Du skal være opmærksom på små lidt stive planter, og så håndluge, der hvor du forventer de vil komme.
   Håber at du kan genkende dem :-)

   Slet
 5. Det er sjovt at se, hvor planterne finder på at så sig - steder, vi aldrig havde fundet på, hvis vi skulle plante.
  Jeg savner da helt at have kæmpeverbena i haven. I år har frøplanterne svigtet mig - eller måske skal jeg bare ud og kigge lidt bedre efter.

  SvarSlet