Bed & Breakfast

søndag den 21. april 2019

Påske med hygge og projekter.

Påsken er en dejlig tid, med tid til familien og tid til at gøre det man har lyst til. I år er vejret super skønt, vi er ude hele dagen, hver dag.
John har sået markerne til, så påsken bruges til et projekt som jeg længe har drømt om. Et byggeprojekt, hvor der skal bruges gamle vinduer. 

 Før så der sådan her ud, gammel vandpumpe med rindende vand, græsser og pigstensbelægning. Egentlig meget flot, men ønsket om en udvidelse af den overdækkede terrasse, vandt over pumpen. Den kan altid bruges et andet sted i haven.

Det store stedsegrønne træ, der var begyndt at løfte fliserne, og fældende helt vildt på taget, blev trukket op med rod.

 Rødder, sten og planter blev gravet op. Et meget gammelt gulvtæppe blev gravet op, fra dengang der var havebassin med plastfolie i på stedet.

Pigerne holdt kaffeselskab på plænen foran legehusene.

Inden påske havde de sørget for at pynte den lille syren med påskeæg.


Klar til påskehygge med vores lille familie, eftermiddagskaffe og grill om aftenen.

De 3 prinsesser var på jagt efter påskeæg, som påskeharen hvert år ligger i haven.


Merle fandt dem i en gammel trillebør. Lille Flora bliver så stor og dygtig, hun elsker sine store kusiner.


En herlig påske med hygge, og byggeprojekt med hr. Pedersen, så bliver det ikke bedre.

Der kommer mere om udvidelsen af den overdækkede terrrasse, og hvad den skal bruges til :-) 


tirsdag den 2. april 2019

Forårsmesse og foredrag.

På fredag d. 5 april, skal jeg til Aalborg Kongres & Kultur Center og holde et foredrag om hvorfor haven er det bedste sted i verden, med alt hvad det indebærer af uderum, dyr og hjemmeavl. Du kan læse meget mere om messen HERKom indenfor i Fru Pedersens have

Fredag den 5. april kl. 14.00Blogger Anette K. Pedersen fortæller om haveglæde, lidt om at bruge haven som en forlængelse af huset, indretning af uderum, hyggekroge, stilleben og dyr i haven. Glæden ved af avle sin egen mad, ja alt det der gør haven til det bedste sted i verden.
Det er en stor glæde at få lov at komme ud at fortælle om haveglæden, så jeg glæder mig. Jeg glæder mig også til at se og opleve forårsmessen, hvor der er alt til haven, af både grej og planter.
Måske ses vi 

mandag den 18. marts 2019

En uges regn, er lig med indeprojekter.

Siden tirsdag har det regnet dagligt her hos os, og ikke bare en lille smule, nej det har stået ned. Så nu er både have og marker gennemvandet. Jeg var ellers godt i gang i haven, men pyt. Når vejret er for kedeligt, kan jeg sagtens finde på noget at lave indendørs.

Har besøgt min haveven Lillian, som er begyndt at lege med ler. Jeg fik et par fine ting med hjem. En lille vase, og en lille skål i den yndigste lysegule farve. Har du lyst, kan du se mere om hvad Lillian laver HER Det er så berigende at besøge andre der er kreative, også selv om det hele ikke kun handler om have. Lillian er super dygtig til at indrette, så hendes værksted er så spændende at gå på opdagelse i. Jeg lærte Lillian at kende da jeg selv fik høns, hun er nemlig også vild med høns.

Alle mine 3 frysere er afrimet, gjort rene og der er sorteret, så nu er det igen til at finde det jeg skal bruge, og der er blevet plads til hjemmebagte muffins, som jeg skal have bagt et godt lager af, inden haven åbner til maj.


Mit lagerloft har fået en omgang oprydning og der er støvsuget, så nu er det overskueligt igen. Mit lagerloft er i 2 afdelinger, den ene med reoler, den bagerste med opbevaring af havemøbler og andre større effekter.


Pulterrummet har også fået den helt store tur, hvor der blev sorteret, og skabt orden i det kaos jeg havde fået skabt. Jeg var endda så dygtig at jeg fik sorteret noget fra til genbrugspladsen, noget jeg godt kan have svært ved. Men det der var hullet, og meget falmet, røg ud, og vores første havehynder, som var over 30 år gamle, og som vi ikke har brugt i mange år, røg også ud.


Tæpperne lagt pænt sammen og stablet, så er det nemmere at vælge, når de igen skal ud på havebænkene.


Jeg har også arbejdet ved PCen, jeg har fået indtastet i Kultunaut, hvornår haven er åben i denne sæson, belønningen var at bestille nogle blomsterfrø, hvilket jeg startede med :-) 
Hr. Pedersens regnskab er er bogført til dato. Sammen fik vi lavet markplan, der er jeg assistent, skriver, tegner, og får det sendt :-) 

Katten nyder det i mit overflødigshorn, som jeg har tømt for græskar, og så gik jeg lige at overvejede, hvad der så skulle i.

Nu starter en ny uge, solen skinner og vejrudsigten lover ingen regn, så er det havevejr igen. Jeg skal have plantet krukker til med hornvioler, gjort klar til årets første betonkursus, en arbejdsplads har bestilt et kursus til medarbejderne. Jeg har stadig lidt der skal luges, og der trænger også til at blive samlet grene op igen, efter stormen, fliserne skal fejes og jeg har lyst til at få pyntet lidt mere op rundtomkring.

Ønsker jer alle en dejlig ny uge med masser af solskin.torsdag den 14. marts 2019

Betonkursus i Fru Pedersens have.

Forår er lig med betonkurser her i haven. I år er datoerne d. 6-4, og d. 13-4, begge kurser fra kl. 9-12.

Da det er begynderkurser, vil man lære om beton, konsistens, blandingsforhold, forskellige typer af forme og støbeteknikker. Der vil være masser af tips og ideer. Efter kurset er man i stand til at støbe hjemme hos sig selv, på egen hånd.


Husk praktisk/varmt tøj og gummi/latex handsker. Der er kaffe/the og lune toast i pausen.
Vi laver ting du kan få med hjem samme dag, så husk avispapir og en kasse.
Der er mulighed for at se Fru Pedersens have, og hvordan betonpynten er brugt i haven.


Bindende tilmelding på tlf. 40259625, først til mølle.
Pris for kurset er 300 kr. incl materialer samt kaffe/the og toast.


Kom til en hyggelig og kreativ formiddag.


onsdag den 13. marts 2019

Allé af ærteblomster igen.

Jeg elsker den berusende duft af ærteblomster, og sidste forår såede vi en hel allé.


På en af de første dage i maj, blev ærteblomstfrøene sået, efter de havde lagt i vand natten over.


 I slutningen af juli, var der masser af velduftende ærteblomster. følelsen når man gik igennem allén, og duftede, skal opleves, den var helt fantastisk.


 En overflod af blomster i de smukkeste farver.


Der blev til rigtig mange velduftende buketter.


Ærteblomst allén skal gentages igen i år.
Jeg såede en lille række med ærteblomster i sidste uge, så er der ikke helt så lang tid til duften kan nydes igen :-) 
Allén venter vi med at så, til resten af køkkenhaven sås til.

søndag den 10. marts 2019

Fødselsdag og nyklippet græs.

I fredags kunne jeg fejre endnu en fødselsdag ( nr. 53). Solen skinnede, der var en frisk vind fra vest, og Hr. Pedersen havde taget fri fra arbejde, så det var en dejlig dag. Der var lidt gæster forbi i løbet af dagen, om aftenen var vi i biografen og ude at spise. 


Den smukke buket er fra Hr. Pedersen.


Her i weekenden har jeg klippet græsset for første gang i år. Lidt tidligt, men det var blevet ret højt mange steder, så jeg synes det trængte. Sikke det pyntede, og duften, er en af de dufte jeg er allermest vild med.


Græsset har overvintret så fint, og er meget grønt. Jeg har revet alle plænerne af for grene og blade. Jeg måtte dog lige en tur rundt og samle grene op igen, for hvor var der mange der var faldet ned efter stormen.

Solen står stadig lavt, så skyggerne er lange. Nu kan det rigtigt mærkes at dagene er blevet længere.

I morgen tror jeg de første påskeliljer springer ud.


I går blev de sidste stauder klippet ned, dem i det nye staudebed, som vi lavede sidste forår. Jeg har plantet tulipanløg imellem, så dem glæder jeg mig til at se.


Om nogle få måneder ser der sådan ud i det nye staudebed. Jeg er så glad for og godt tilfreds med det bed.Der er så meget at glæde sig til, når man har have.

Haveselskabet har nu offentliggjort alle de nominerede til Cph Garden award. Så nu kan du stemme HER på dine favoritter.

Jeg er så stolt og overvældet over at jeg er blevet nomineret i hele 2 kategorier, nemlig som årets grønne profil og Fru Pedersens have i årets haveoplevelse.

Cph Garden finder sted d. 20-23 juni 2019. Se og læs mere HER


torsdag den 7. marts 2019

Fontænegræs, elegant buketgrønt.

Jeg dyrker hvert år mange blomster til buketter. Sidste år forsøgte jeg mig med fontænegræs. Brugte det til fyld i buketter. Jeg har altid syntes at det godt kunne være lidt svært at finde egnet grønt i haven til buketter. Fontænegræsserne har rigtig god holdbarhed i vase, giver fylde og lethed i buketterne. Jeg bruger også gerne aspargestop, dildskærme og grønt fra stauderne.En enkelt fontæne sammen med en frøkenhat.


Her er det georginer der får selskab af fontænegræsser.

Fontænegræs er fine i både små og store buketter. De fås også som snit hos blomsterhandlerne.


Jeg skal helt sikkert have fontænegræsser til snit igen i år, jeg har frøene klar. Jeg købte sidste år frø hos Susannes blomster cafe, desværre har hun allerede udsolgt for i år. Jeg forspirede dem i drivhuset og priklede dem direkte ud i et højbed.


Jeg er i gang med at planlægge og indkøbe frø til denne sæson. Det er en dejlig luksus at have masser af blomster til buketter. Især når de er i skærehaven, for der må jeg plukke dem alle, hvis jeg orker det :-) 


lørdag den 2. marts 2019

Velkommen marts.

Så har vi taget hul på årets første forårsmåned. En måned mange har glædet sig til. Der er allerede så forårsfint med tæpper af løgblomster, knopper på grenene, og stauderne er begyndt at røre på sig. Fuglene synger, duerne parer sig og katten er gravid. En dejlig årstid hvor det hele starter forfra.


Et større projekt er der også gang i, vi har fjernet de frugttræer, som ikke gav frugt, og ikke var til glæde i haven. Træerne var over 20 år gamle, så nu var tålmodigheden brugt op, de var ikke engang smukke, så i år skulle det være. Træerne er fældet, grenene er kommet gennem flismaskinen, og rødderne er gravet op. Jorden er jævnet ud, så nu skal der sås græs i de fleste af pletterne. 6 træer ialt måtte lade livet, det har givet både lys og luft. Vi har stadig mange frugttræer tilbage, så vi kommer ikke til at mangle frugt.


Jeg er stadig i gang med at klippe ned, rive af og luge projektet, det går fremad. Jeg er ikke i tvivl om hvor langt jeg kommer, det bliver så fint, og det er en stor tilfredsstillelse. 


Billederne herover er fra udestuen, hvor der er så dejligt at holde en pause i forårsarbejdet.
Indenfor nydes buketter af  vintergækker, crocus og dorthealiljer. De små vaser er kommet ud af skabet, og bruges flittigt.


Ønsker jer alle et rigtig godt forår, med masser af sol, haveglæde, forventningens glæde, frø, spirer, forårsdrømme, blomster og kærlighed til livet og hinanden.

tirsdag den 26. februar 2019

Hvad sker der hos Fru Pedersen.

Der sker så mange ting. Foråret er allerede kommet. Jeg har været på kursus i at lave video. Jeg har passet en syg Flora. Besøgt havevenner. Shoppet hornvioler, været til foredrag og meget mere.Det tidlige forår er en gave. Jeg nyder dagene er milde og lange. Jeg river af og klipper ned. Fuglebadene er blevet skrubbet og der er rent frisk vand i dem alle, 28 stk, fordelt rundt på de 2 tønder land.
I sidste uge satte jeg kartofler i et af højbedene, vandvid, vil nogen måske mene, men jeg tror det går, og vi får tidlige kartofler. Meldes der frost, må jeg jo bare dække dem med en dyne, eller vintermåtte.Hvidløgene står med små friske spir.


Vi fik ællinger i starten af januar, de er vokset godt, og nyder livet i andegården.


Forårsblomsterne pibler op af jorden, og giver farve i haven.


Jeg synes aldrig græsset har været så grønt i februar før, ingen bare pletter. Den milde vinter har været godt for græsset. Det pynter i bedene af få klippet de visne staudetoppe ned og revet det værste væk af blade og grene.

 Der er de smukkeste spejlinger i spejlbassinet. Jeg nyder helt vildt at være igang i haven igen. Solen og det milde vejr, er virkelig en gave, når man ellers kunne have forventet sne og frost på denne tid. Nu er det snart første marts, den første forårsmåned. De første frø er købt, og jeg er så småt begyndt at plante hornvioler i krukker.


Elsker foråret.

PS. Hvis du synes der er lidt for stille her på bloggen, så kan du følge mig på Instagram, der er jeg lidt mere aktiv. Tryk HER