Overnatning / Glamping

mandag den 31. oktober 2016

Stilleben op ad havens største kastanietræ.

Op ad havens største kastanietræ, har jeg lavet et stilleben, med træet som baggrund. Et bord blev hentet i den anden ende af haven, det satte jeg så tæt på træet som muligt. Ovenpå et gammelt staldvindue, den patinerede læsende drengefigur, samt grønt i potter.


Den læsende dreng er en af mine yndlingsfigurer. Han står ude året rundt.


Et grantræ på hver side af kastanietræet, skaber lidt rumfornemmelse. Grantræerne står der hele vinteren, og giver lidt grønt til øjnene. Grantræerne er udtyndingstræer, som min far leverer hver år til julehaven. Til foråret kommer de igennem flismaskinen, så kan de genbruges endnu engang til dækning i bedene, eller til varme i fyret.


Et enkelt levende lys i en lanterne, giver liv til opstillingen.


søndag den 30. oktober 2016

Det nye gåsehus flyttet på plads.

I går var dagen, hvor det nye gåsehus blev flyttet ud i gåsegården. Johns maskiner er ikke til at undvære, når sådanne opgaver skal løses. Det var med at holde tungen lige i munden, for der var ikke megen plads at give af. Men heldigvis er John god til sådan noget, så der skete ingen skader.

Gåsehuset kom ind gennem gåsegården, og skulle så rundt om hjørnet på det gamle værksted, en jasmin måtte have en kraftig foryngelsesbeskæring, for at gåsehuset kunne komme forbi. Det lykkedes og gåsehuset kom på plads. Jeg glemte helt at tage billeder af pladseringen. Gåsegården er lavet størrer og går nu om bag ved værkstedet, så de har fået mere plads.



De 2 beboere var vældig godt tilfredse med deres nye gåseslot. Lyst og venligt.


I dag fik gåseparret vasket deres badebalje og fik rent vand i, så bliver der altid badet ekstra meget. 


De skal jo være fine til den kommende julehave, hvor de ved at de bliver fotograferet rigtig meget. Tror de er landets mest fotograferede gåsepar. Gæssene er fredet og skal aldrig slagtes.

Det ser sådan her ud, når de bader.

                      

lørdag den 29. oktober 2016

Halloween.

Tid til leg med græskar, og bær. Se eller gense udsendelsen fra sidste år, hvor jeg pynter til Halloween. Den kan ses lige HER






Ønsker jer alle en hyggelig halloween.

fredag den 28. oktober 2016

Efterårets glæder.

Smukke løvfarver er et af efterårets højdepunkter. Bladene skifter farver og derefter daler de mod jorden, hvis der da ikke lige kommer et ordentligt blæsevejr. De sidste dage har der været stille her og bladene har dalet langssomt ned. I dag er de fløjet om ørene på os, med kraftig vestenvind. Vejrets skiften mærkes i høj grad, når man som jeg er udendørs hele dagen, og det er rigtig dejligt. 

Kom i dag forbi denne gruppe af fine svampe, som voksede op i græsset, i den nederste del af haven.


Græsser er fine med deres aks.


Jeg er glad for de brændte farver på denne årstid.


På de højeste træer er alle bladene blæst af. Dem der står lidt i læ, er ikke helt bare endnu. 


Der er nu rig mulighed for at lave bladkugler. 
Bladkuglerne laves ved at samle en håndfuld blade, vikle vinseltråd omkring, lægger flere blade på og vikle igen. Bliv ved til kuglen har den ønskede størrelse. Kuglerne holder hele vinteren.


Rigtig god weekend.

torsdag den 27. oktober 2016

Gang i de udendørs julerier.

Der er en ganske særlig duft og stemning her i haven for tiden. Drømme og fantasier udleves og forvandler haven, til den dejligste eventyrlige grønne julehave. Grønt i alle afskygninger bugner i kasser og dynger, lige til at tage af og forvandle til fine stilleben, dekorationer og eventyrjuletræer. Jeg er heldig med mildt og fint vejr, det gør arbejdet endnu sjovere. Krog for krog bliver færdig og klar til julehavens åbning. 



Alle kælkene har i år fået et lag træbeskyttelse, så de bedre tåler at stå ude i al slags vind og vejr.


I morgen kl. 2 er der lige nøjagtig 2 uger til de første gæster inspicerer julehaven, private gæster og havevenner kommer denne eftermiddag til kaffe og kage, og suppe inden de skal hjem. Lørdag d. 12 nov. er haven åben for alle, der har lyst at opleve juleeventyret i Fru Pedersens have, og lade sig inspirere til egen julehave.

Der er nogen der dagligt inspicerer hvad der bliver lavet.


tirsdag den 25. oktober 2016

Kig med ind i drivhuset, til jul i naturens tegn.

Nuancer af grønt og gråt er farvetemaet i drivhuset, 2 farver der klæder hinanden godt, efter min mening. Sat sammen med andre naturfarver, giver det en fin og diskret stemning af jul.

Kohorn og betonjulekugler, hyacinter i knop og levende lys i lanternerne. Grenen er fra korkelm.


Drivhuset bruges til pauser med noget varmt at drikke.


Bordet er dækket med grønt og lys. Hvide hyacinter og ellwoodii snowwhite. Julerosen i baggrunden er en Heleborus Winterbells


 De små fine farvede glas til fyrfadslys, er fundet hos Søstrene Grene.


Overflødigshornet er fyldt med egne Belle de boskoop æbler .


 Gråt og grønt. Det er sådan der ser ud i drivhuset i år. De gråløvede sommerplanter, er flyttet ind i drivhuset, så holder de fint indtil det bliver rigtig kold vinter.


søndag den 23. oktober 2016

Kig med ind i det gamle værksted.

Bag denne dør er det gamle værksted. Da vi overtog gården for 31 år siden, var der kalvestald. Den skulle vi ikke bruge, så vi havde værksted derinde i nogle år. Men bygningen var i dårlig stand, trods det charmerende ydre. Rummet blev for klamt til værksted, så det blev flyttet over i en anden stald.


Rummet er siden blevet brugt til opbevaring af gamle cykler, byggestillads og andet der godt kunne tåle lidt fugt af og til. De sidste år har gæssene haft den ene halvdel, der hvor der var tørt.

Der hang noget stillads ned fra nogle brædder oppe på bjælkerne, det var dem jeg slog hovedet imod. Ikke alvorligt, med lige det der gjorde at der opstod en ny ide. En ide der første en masse arbejde med sig.



Det der gjorde rummet virkeligt klamt, var de plader der sad/havde siddet under taget. De var mere eller mindre faldet ned/hang i laser, og den sparsomme isolering der var ødelagt af gnavere, faldt ned i klumper.


Der var vokset kaprifolie ind gennem taget, det så virkelig romantisk ud, men ikke særlig sundt for taget.


Rummet er nu helt skrællet for alt hvad der var klamt, gammelt træ, plader, isoleling, og reolen. Der er gjort grundigt rent, trikket med den store kompressor, der blæser alt spindelvæv, støv og skidt ned, virker så godt. Der er kørt et par læs affald på genbrugspladsen. De itugåede ruder mod vest er skiftet, samt nye bundstykker i vinduerne, så glasset havde noget at sidde i. Væggene er kalket 2 gange, uden at det dækkede, men så kom murersvigersønnen med en spand pulver til mig, hvor jeg bare skulle røre vand i, og så blev væggene hvide. Det var noget cementbasseret, (Skalcem 100 fra firmaet Skalflex) som jeg malede på med rulle og pensel. Det bandt fint ovenpå de kalkede vægge.


Der er fin udsigt ud af de små ruder mod vest.


Det rå tag er flot, der er skiftet nogle af stenene.


Vi har hængt rionet op under taget, og lagt lysnet med varmt hvidt lys ovenpå, så der nu er et blidt lys, der passer perfekt til det der skal ske derinde de næste uger.


Det grove er ordnet, så nu begynder det sjove, kan godt afsløre at det bliver en del af årets julehave. 

Fra at være et klamt sted, er der nu lyst, rent og rart. Et rum der vil kunne bruges til mange forskellige formål, hen over året.


Det gamle værksted set udefra.


lørdag den 22. oktober 2016

Gåseslottet.

Vi arbejder på at få gæssenes nye bolig færdig, så de kan flytte ind. Det lille hus er købt færdigt, faktisk som hønsehus, og skulle bare males. Udvendigt sort og hvidt, ligesom alle de andre små bygninger i Fru Pedersens have. 

Der må et skilt på bygningen, så man kan se hvad det er :-) Du kan se HER hvordan jeg maler skilte.

Indvendigt er det beklædt med rustikbrædder på væggene, og egetræsparket på gulvet. Selv om det er fint, får det et par lag beskyttende maling, så det kan holde i mange år. 


Der er vinduer på begge sider af huset, så der kommer godt med lys ind.


Udhængsbrædderne er afmonteret, da det så er meget nemmere at male. Listen under vinduerne er også afmonteret, der skulle lige justeres lidt, så regnvandet kan løbe af.


Grunden til at vi ikke har bygget selv, er tidsmangel, pga. projekt Det gamle værksted. Det gamle værksted har indtil nu været gæssenes bolig. I morgen kan i se hvordan det går med Det gamle værksted :-) 

Det bliver spændende hvad gæssene synes om deres nye gåseslot. Her står de udenfor deres gamle residens.



fredag den 21. oktober 2016

Beton julekugler.

Hvis du i år skal have støbt julekugler til din julehave, er det ved at være tid. Julekuglerne er ved at komme frem i butikkerne, hvis du ikke har nogen der kan bruges i forvejen.
Du kan se HER hvordan jeg gør.

Jeg er vild med at bruge betonjulekuglerne i min julehave. De er dekorative, holdbare og blæser aldrig væk.


I fade og kasser, sammen med lidt grønt.


Hængende i en parasol med grantop.


Måske et weekendprojekt. Rigtig god weekend.

torsdag den 20. oktober 2016

Kig med indenfor i det lille lysthus, der er klar til julehaven.

Det lille lysthus i Fru Pedersens have, er i dag gjort klar til den kommende åbne julehave. Huset er gjort rent, der er flyttet rundt på tingene, og der hersker nu er rustik og naturlig julestemning indendørs. Den udvendige del kommer i løbet af de næste uger.


 Så kig med ind. Hvide hyacinter er et must, endnu er de kun i knop.


 Der er lidt huleagtig stemning, med de mange gamle bøger. Jeg har været på loftet og hente nogle smukke gamle bøger ned, som jeg har gemt til dekoration.

Grønt, kanel, stjerneanis og æbler sørger for den helt rigtig duft, som er med til at understrege julestemningen.


Glassene er pudsede, så de levende lys rigtigt kan skinne deri.




Æblerne er af egen avl.



Nu er døren lukket, og det lille lysthus må vente på at julehaven åbner :-)

Julehaven er åben fra 12 nov.-11 dec. Dagligt fra kl. 13-17.
Fru Pedersens julehave
Skalstrupvej 36
7570 Vemb
Se mere HER

Har du lyst at se hvordan der så ud til lysthuset i de foregående år, så tryk på det årstal du gerne vil se.