Overnatning / Glamping

onsdag den 31. august 2016

Kig imellem gamle tykke stammer.

Kig imellem gamle tykke træstammer giver lyst til at se mere, og gå på opdagelse. I den ældste del af vores have er en række med meget gamle store træer. Lidt skæve og krogede og helt vidunderlige. 


Bag de tykke stammer er pladsen med trellebordet, som året igennem bliver brugt til skiftende dekorationer. Lige nu er det georginhoveder og roser der pryder, sammen med diverse baljer og krukker.


Det lille drivhus gør sig godt, både med og uden planter i. Glasset fanger lyset så fint.


Georginen Cafe Au Lait, den eneste af mine georginer jeg kan huske navnet på.


Roserne i fuglebadet med den lille fe, har samme nuance, og fra den nye række af roser til snit, som jeg plantede i foråret. Rosen er fra den serie af roser der hedder Flower Circus, dem kan du læse meget mere om HER Jeg har flere af den type roser i haven, og de er virkelig gode.


mandag den 29. august 2016

En herlig weekend.

En herlig weekend er gået, med børnebørn, havegæster, høst, sol og regn. Pigernes forældre skulle til bryllup, så de kom og hjalp bedstemor i haven, for bedstefaren skulle høste. Morbror Thomas kom også på besøg, for bedstemoren er ved at være gammel og kan ikke både holde øje med de livlige hjælpere og havegæsterne, lave kaffe og snakke på en gang :-)

Thomas havde hentet sine gamle traktorer og maskiner ned fra loftet, og fik hjælp til at vaske 15 års støv og skidt af. Den røde traktor fik han da han blev 1 år. I dag er han 26.

Først blev det værste støv skyllet af.


Der blev skrubbet og skuret.


Ingen steder blev glemt.


Maskinparken blev ren og kjolerne både våde og beskidte, så de kom en tur i vaskemaskinen og ud på tørresnoren.


Vejret viste sig fra sin smukkeste side. Maskinerne blev afprøvet. Vand i gyllesprederen. Først blev alle fuglebade fyldt op, derefter blev krukkerne vandet.


Pigerne skiftes ad til at styre traktoren.


Merle holdt nøje øje med vandstanden i beholderen, så det kunne række.


De kom haven rundt flere gange. Der blev også leget i legehusene. Alma havde så travlt at hun slet ikke havde tid til sin middagssøvn. Morbror Thomas er verden bedste legeonkel, han elsker at lege med de to små piger, og ja pigerne elsker bestemt også ham.


 Om aftenen var det tid til en pause ved skurvognen, i den lave aftensol. Aftensmaden spiste pigerne og bedstemoren ved fjorden, men uh hvor var der koldt, så vi tog hurtigt hjem igen. Pigerne kom i seng og bedstefaren kom hjem, da dagens høstarbejde var færdigt. Alma sov i gæsteværelset, og det endte det også med bedstemoren gjorde, da Alma vågnede, græd og hostede, rigtig mange gange. Så da bedstemoren blev træt af at gå frem og tilbage, tog hun gæstesengen, og kunne nøjes med at række en arm ud og gynge lidt med barnevognen og snakke lidt beroligende til Alma.


Søndag morgen var vejret skiftet, det havde regnet, så der skulle skiftes blomsterhoveder. Heldigvis var der dygtige hjælpere.



De har luret af hvordan bedstemoren gør, så de er dygtige.



Merle passer så godt på sin lillesøster Alma, og sørger for at hun kommer med rundt.


Men bedstemoren ordnede blomster på trellebordet, så hun ud af øjenkrogen at den var en der tog sig en tur på trådgåsen.


Da dyrene var fodret og blomsterne skiftet, var der tid til en køretur med bedstefaren som motor.


Bedstefaren og pigerne var hos naboen og hente blommer, som blev kogt til grød, da de kom hjem, alt imens det lynede og tordnede, og Alma fik sig en lur. Havegæsterne søgte ly under tagene og spiste deres frokost i festlokalet. Så klarede det op igen og vejret blev fint. Pigerne blev hentet, gæsterne hyggesnakkede og de gamle bedsteforældre blev enige om at det var godt de ikke selv havde så små børn hver dag. Skønt at få lov at låne dem. PS. vi sov rigtig godt søndag nat.

søndag den 28. august 2016

Mørke petunier og græs.

Jeg har nogle mørke petunier, som står rigtig flot endnu, de står under tag, og får ikke så megen regn, og kun sol om eftermiddagen. Den placering har de godt kunnet lide. De står i en gruppe, hvor der også er en overvintret pletter i luften, samt en græs. En gammel stige giver lidt højde til arrangementet. Stigen er absolut kun til dekoration, men fin er den. Bag stigen står en heksekost fra et af vores birketræer, den er meget dekorativ.



For nogle år siden brød jeg mig slet ikke om petunier, men nu er jeg vild med dem. Det må være de mange nye farver og sorter, der har medvirket til denne skiften smag :-)



lørdag den 27. august 2016

Dahliafest + en ny skønhed.

Bedet med dahlia, eller georginer bugner og er et sandt festfyrværkeri af farver og former. I baggrunden ses solsikkerne. Der er rigeligt til både buketter og som flydende hoveder i baljer og fade.



En tidlig forårsdag kom en ældre mand og hans kone kørende hertil i deres bil, de boede ikke lige i nærheden, men havde haft et ærinde, så de havde lagt vejen forbi. De havde set mig i fjernsynet, og manden havde bemærket at der var en helt særlig georgin jeg ikke havde, så den synes han jeg skulle have. Han overrakte mig en gammel bærepose med en stor georginknold, han havde aldrig set den andre steder end hos sig selv. En pose med frø var der også, og en speciel kugle som han havde opdaget var fortrinelig, monteret på en malerulle, til at trykke såriller sammen med. Jeg takkede for de fine gaver, og knolden blev delt i 2 og plantet sammen med de andre georginer. Hvor har jeg gået og været spændt på, hvordan disse blomster mon så ud. Spændingen er udløst, resultatet ses herunder. En meget fin og enkel rød blomst med gul midte. 
For mig en helt særlig georgin, fra den gamle gavmilde haveglade mand, som jeg sender en tanke, hver gang jeg går forbi eller plukker af blomsterne. 

 Planter er meget gavmild med de fine røde blomster.


fredag den 26. august 2016

Nissum Fjord dagen 2016

Så er det på søndag at det er Nissum Fjord dagen, en dag der fejres hele vejen rundt om fjorden, med mange forskellige aktiviteter. Læs mere om programmet HER



















I anledning af Nissum Fjord dagen, er min have denne dag åben fra kl. 10 -17. Der bydes på kaffe og en hjemmebagt muffin.


Fru Pedersens have, Skalstrupvej 36, 
7570 Vemb

Entre 50 kr. børn under 12 år gratis.
(kontant betaling, samt mobilpay)
Det er tilladt at have hund med i snor.
Medbragt mad må nydes i haven.

Haven er handicapvenlig.

Havens normale åbningstider kan ses HER

torsdag den 25. august 2016

Vognen er pyntet til høst.

Her er der gang i høsten på markerne, og vognen der byder velkommen, er blevet pyntet lidt i anledning af høsten. Halmballer og squash  er der indtil videre pyntet med.



 Høsten er i fuld gang  på markerne, vinterbyg og noget af vårbyggen er høstet, der mangler lige det der endnu ikke er modent. Men John høster hver dag, de næste dage, for han høster både hos familien og hos en nabo. Det er en stor glæde, når vejret viser sig fra sin bedste side, som det gør i disse dage.




onsdag den 24. august 2016

Sensommerstilleben.

Da græskarrenne i køkkenhaven endnu ikke er klar til høst, har jeg været på loftet og hente et betongræskar. Det blev til et nyt stilleben på havebordet på gårdspladsen. Den grå beton klæder både zinkpotterne og de grå vindheks rigtig godt. 


Der komogså en lanterne på bordet, for på overskydede dage, bliver der tændt levende lys. Man kan nu også mærke at dagene er blevet kortere, mørket falder tidligere på, og så er det hyggeligt med lidt lys.

 Bladene er begyndt at drysse lidt fra træerne, lidt trist, da det er tegn på at efteråret nærmer sig. Men efterår er jo endnu en årstid, hvor der kan pyntes op :-) Endda en meget charmerende årstid hvor alting skifter farve, og der for alvor høstes i haven.


mandag den 22. august 2016

Hurtig opgradering af betonkage.

En gæst inspirerede mig i eftermiddags til en hurtig opgradering af denne betonkage. Snakken faldt på betonkager og pyntning. Fadet opfordrede næsten til en krans på kanten. Jeg fortalte at jeg havde stor lyst til at binde kranse, men ikke rigtig var kommet igang her i sensommeren, da der hele tiden lige er noget der er vigtigere. Han sagde at jeg da bare kunne lægge pynten løst rundt på kanten af fadet, hvilket var en rigtig god ide, bortset fra at det ofte blæser helt vildt, lige der hvor fadet med betonkagen står. Men kagen er meget tung, så jeg lagde alle stilkender ind under kagen, så flyver de ingen steder. Denne oppyntning tog ca. 7 min, og hvor er jeg glad for resultatet, det lyser sådan op. Denne gæst var meget inspirende, og der er nu flere ideer der skal prøves af, bla. i julehaven.


Ganske gratis, det hele var lige i nærheden.

 Et lille udvalg af mine betonkager pynter på opsatsen. De nederste er begyndt at få lidt af den eftertragtede patina. De øverste er helt nystøbte, og lavet i en ny form. Formen kan købes i Haveshoppen i Fru Pedersens have, og kommer om ikke så længe også på webshoppen



I formiddags var det den gamle vogn der fik en høstmakeover, det må jeg vise en anden dag, for jeg glemte at tage billeder :-)
Ellers bliver der skiftet lidt ud i krukkerne med sommerblomster, dagligt laves flere friske buketter til afløsning rundt om i haven. Georgin og rosenhoveder skiftes jævnligt, så der hver dag ser fint og indbydende ud.

Tiden løber alt for hurtigt, der er så mange ideer i mit hoved der venter på at komme ud og blive sat i værk. John har været hjemme i nogle dage, for at høste og så grøngødningsafgrøder, men i dag så det ikke ud til han fik så travlt, så jeg spurgte ham i aftes om han havde tid til at lege med mig i formiddags, det havde han, men så sagde han, men du har ikke tid til at lege med mig :-) hvilket han havde helt ret i. Jeg har et byggeprojekt i hovedet, der sådan trænger til at blive iværksat :-) Jeg drømte en hel nat, at vi byggede og indrettede det, ned i mindste detalje, så jeg var næsten sikker på at det stod færdigt, omme i krattet bag den lille skurvogn, da jeg vågnede. Men det var kun en dejlig drøm, men gode drømme er til for at gå i opfyldelse.

Men mon ikke der snart kommer en dag, hvor vi begge har tid til at lege byggeri.

søndag den 21. august 2016

Fuglebad med fugle og en enkelt rose.

Et enkelt rosenhoved i et fuglebad, gør underværker, den fanger blikket og giver liv til det rustne jern. Andre blomsterhoveder kan selvfølgelig også bruges.

For et stykke tid siden var jeg heldig på DBA at finde dette fine støbejernsfuglebad. Jeg er vild med fuglebade, især dem i støbejern. Denne model har jeg aldrig stødt på tidligere, så jeg føler mig meget heldig nu at have den i haven.


Fine fugle på kanten af badet.


Rosen er fra den nye række med roser til snit, navnet har jeg som sædvanligt ikke styr på. Jeg går mere op i farver, duft og hvordan den kan bruges :-)


lørdag den 20. august 2016

Vandleg, og når tiden går i stå.

Sidst på eftermiddagen kom prinsesserne forbi, sammen med deres forældre. Det første der blev set efter var om hønsene havde lagt æg, og det havde de. Merle elsker at samle æg ind. Den sene eftermiddagskaffe blev nydt på terrassen. Baljen med georginhoveder blev nøje studeret af prinsesserne. Georginhovederne sejlede lystigt afsted, der var både små og store bølger, ja nogle af dem kunne endda flyve lidt op i luften og lande med et plask. Den hårde søgang fik nogle af georginerne til at falde fra hinanden, så de dannede fine mønstre i vandet.



Der er meget leg i sådan en balje med vand og nogle blomsterhoveder. I morgen skulle de alligevel skiftes. 


 Merle hentede sin yndlingsvase i legehuset og fyldte den med vand. Jeg sagde til hende at hun gerne måtte plukke en blomst ovre ved legehuset til vasen. Hun kom stolt tilbage med en ordentlig rosengren i vasen, den skulle selvfølgelig på bordet, så vi alle kunne nyde den.


Utroligt at den store gren med roser kunne holde balancen i den lille vase :-) 


Elsker disse små uventede besøg, hvor tiden går lidt i stå, og alt andet virker ligegyldigt, for en stund. 

fredag den 19. august 2016

Inspirationstur til Formland aug. 2016

I dag har jeg været på inspirationstur, nemlig på Formland messen, hvor jeg også fik købt lidt nyt, som skal bruges i årets julehave. For en som mig der elsker detaljer, er der rig lejlighed til at lade sig inspirere. Farver, materialer, planter og tekstiler, alt sammen noget der sætter gang i min fantasi.

B.GREEN
Hos B.GREEN kan de virkeligt noget med planter og beholdere, og alt i krukker, en meget fin og frodig stand.


Jeg var så vild med denne gamle skraldespand, smukt plantet til med årstidens blomster.


De gule kasser fik jeg bestilt nogle stykker af, er sikker på de vil være meget fine til græskar, i efterårshaven, og til de kommende lysaftner. Til foråret vil de små minipåskeliljer helt sikker se fine ud deri.



Hos Ib Laursen var antennerne også godt ude. Ud over masser af spændende og fine sager, var der mange ideer som kunne omsættes til haven.



Prøv at se alle de dejlige farver Mynte stellet findes i, her er ingen farveforskrækkelse. Jeg er vild med Mynte Kanderne, som jeg bruger i haven til buketter. Jeg har også en stak tærteforme, som der bages tærter i, til de gæster der kommer til Bolig og haveinspiration.


Kurve, tæpper, puder og bløde skind, uhm...


A2Living havde fået ny stand, hvor der også var fine ideer, der kunne bruges i haven. A2Livings lanterne er af supergod kvalitet og holder i mange år. Dem der er af kobber, får den smukkeste patina. De laver desuden havemøbler og andre ting til haven.



Det var en dejlig formiddag, hvor der blev hilst og snakket med rigtig mange. I år kunne jeg godt have brugt lidt mere tid på messen, men jeg måtte hjem til gæsterne i haven. Hovedet er fyldt med gode ideer, og telefonen med billeder :-)