Overnatning / Glamping

søndag den 31. juli 2016

Prinsesser til låns.

En dejlig weekend er nu slut, vi havde de 2 små prinsesser til låns. Vi hentede dem fredag aften og så blev de afleveret igen i formiddags.

De blev dog ikke kørt hele vejen hjem på sækkevogn, selv om det var sjovt.


God appetit til morgenmaden, æggene er hentet hos bedstemors høns og lavet til scrambelæg.


En tur på det lokale Skalstrup kræmmermarked, lille Alma ville også prøve de store heste, men turen blev kort, det var alligevel lidt for farligt. Markedspladsen ses i baggrunden.


Merle nød turen.


Så var det mindre farligt med de farvestrålende vindmøller. Alma var forsvarligt spændt fast i bedstemors gamle barnevogn. Vi var gået de 2 km derhen, det var godt vi havde barnevognen med, for Merles ben blev så trætte at de ikke kunne gå hele vejen :-) Så er det godt der er plads til 2 i den gamle barnevogn.


Da vi kom til hoppepuden var Alma klar til at komme ud af selen i barnevognen, hun er begyndt at snakke rigtig meget, ikke særligt forståeligt, men her var der ingen tvivl, bedstemoren kunne fatte at hun også ville  hoppe.


Halmen var et hit. Der er hvert år slikposejagt i halmbjerget, denne tradition har der været siden pigernes mor var lille. Det var dog kun Merle der var med til den del, for på det tidspunkt var Alma og bedstemor hjemme i haven hos havegæsterne. Billedet i halmen er taget om aftenen, for der er traditionen tro helstegt pattegris med tilbehør, så da grisen var spist var det tid til lidt leg, inden det var hjem i seng.


Kræmmermarkedet er så absolut årets højdepunkt i Skalstrup, en tradition der startede for 25 år siden. For første gang i alle de år, har jeg kun deltaget som gæst i år, det var lidt mærkeligt men også rart, da der dagligt er mange gæster i haven, så der bruger jeg det meste af min energi :-) 
Du kan se sidste års indlæg om Kræmmermarkedet HER

torsdag den 28. juli 2016

Kom med på besøg i Ingas Driveri.

Her i eftermiddags tikkede en sms invitation i på min mobil. Hvis du har lyst og ikke er helt underdrejet i havearbejde.... så står mit driveri rigtig fint lige nu... og du er velkommen til at kigge forbi, når din egen have lukker i dag. Denne invitation kunne jeg simpelthen ikke sige nej til, for jeg har længe ønsket mig at se Ingas Driveri. 

Inga har jeg kendt siden jeg gik i skole, hun var dog en af de store piger, så det er først som voksen at vi har lært hinanden at kende, og er blevet havevenner. Vi mødes af og til hos fælles bekendte og så falder snakken på have og bolig, hvilket vi begge er glade for. Det har efterfølgende medført besøg i hinandens hus og haver, flere gange. Da Ingas ønske om eget havehus opstod, var hun forbi og måle på mine og vi snakkede vældigt. Bla. anbefalede jeg Inga at købe nye vinduer, da det ikke er umagen værd med brugte af tvivlsom stand. Så det råd havde hun lyttet til, og fået lavet de fineste vinduer, lige nøjagtigt som hun drømte om. 


Det er blevet et meget smukt Driveri, med udsigt over køkkenhave og egne marker med dyr. 


Rundt om Driveriet ligger grus.


Indenfor er indretningen både romantisk og rustik, Inga har selv lagt det smukke gulv.



Yndige buketter af havens roser.



Udsigt til egne marker.


Frodige og blomstrende bede foran Driveriet.



Bedene er blandede med blomster og grøntsager.


Jeg nød besøget i Ingas have og Driveri i fulde drag, det er så dejligt at besøge andres haver og udveksle havedrømme og ideer.
Nåe ja og så alt muligt andet blev der også snakket om :-)

Hjemme igen, aftensmaden blev lavet på grillen, og da det er den sidste torsdag i måneden skulle vi se fjernsyn, for der kom nemlig juli måneds udsendelse af Liv i haven, og derefter Fru Pedersens have i juli, så det skulle vi se, John og jeg.
Liv i haven kan du se HER
Fru Pedersens have kan du se HER

tirsdag den 26. juli 2016

Dahlia tid.

Nu er der ved at være godt gang i dahliablomstringen, så nu er der nok til både buketter og hoveder i fuglebade og diverse zinkbaljer og kar.

I går lavede jeg denne buket med orange-hvide dahliaer, skærme fra fennikel, blomstrenede mynte og aspasgesløv.

Det er et af sommerens højdepunkter, når der er dahliablomster i rigelige mængder.

Den store kande er en Myntekande fra Ib Laursen, den vandt jeg i vinteres i en konkurrence. Den er så fin til buketter og er jævnligt i brug. Har du lyst kan du se vinterbuketten i kanden HER



mandag den 25. juli 2016

Fritime og loppemarked.

 I formiddags holdt jeg en fritime, da jeg var i Lemvig og handle og ordne andre ærender. Fritimen blev holdt på havnen i Lemvig, hvor der hver mandag afholdes bagagerumsmarked. For mig er bagagerumsmarked og loppemarked det samme, der sælges alt muligt godt og spændende. Du kan se hvornår markederne i Lemvig afholdes HER

Markedets absolut fineste stand, var efter min mening Pigekammerets, hun sælger nostalgiske og romantiske loppefund, lige noget for mig. Du kan se mere om Pigekammeret HER




Smukt pileflet, lavet af Peder C S Christensen, Holstebro. Havnebassinet ses i baggrunden.


Hele havneområdet var spækket med kræmmere. Der var en skøn stemning.


Sådan en time giver masser af nye indtryg og ideerne vrimler nu rundt i midt hoved, det bliver spændende at se hvad der kommer ud af det :-)

Mine loppefund. En lille bænk, en rød hylde og et gammelt hæklet tæppe.


søndag den 24. juli 2016

Sommerglæder.

Fyld en vase med vand, pluk en blomst og sæt den i vasen, super enkelt og noget næsten alle kan. Det er en af sommerhalvårets helt store glæder, og det spreder så megen glæde hos både små og store.

Merle på besøg, hun plukker, finder vase og sætter i vand, på eget initiativ. Hun har vist arvet pyntegenet.


 Merle har selv dekoreret sin t-shirt i børnehaven.


Prøv at se den lille video, hvordan Merle stopper op, sætter hænderne i siden og vurderer hvordan det nu ser ud. Hendes mor udbrød, hun ligner fuldstændig dig mor :-) 



Jeg har fundet børnenes gamle kroketspil frem, det øver vi os i at spille.

 Koncentrationen er stor hos lille Alma, kroketkøllen er både stor og tung for en lille pige.


Begejstringen er stor, når det lykkedes med et godt slag :-)


Is må der til i sommervarmen, når man besøger bedstemor.


lørdag den 23. juli 2016

Snup et spil.

Kryds og bolle spillet i vores have bliver jævnligt benyttet. Lige et hurtigt spil eller to. Ofte hører man latter fra det hjørne af haven. 

Kryds og bollespillet lavede vi sidste år, så det er nu ved at få lidt patina. Sidste sommer spillede vi med georginhoveder, men i år har vi spillet med betonkager. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad der kan bruges til spillebrikker.

Du kan se hvordan det så ud som helt nyt og hvordan vi lavede det, så se HER 



 Spillestedet har i år fået selskab af et gammelt havebord og 2 stole. 

 I baggrunden er det de store fjervalmuer, der blomstrer. De breder sig meget flittigt, og klarer sig fint sammen med skvalderkål. Dette hjørne i haven er lidt vildt, og en fin kontrast til andre dele af haven.


fredag den 22. juli 2016

Vilde blomster i kaffekanden, og kattekillinger.

Jeg nyder jo at lave buketter til haven, og glæden er lige stor om det er af haven blomster, eller de vilde fra grøft, mark og eng.



De ældste af killingerne der nu er 5 uger gamle er virkelig blevet nysgerringe og undersøger alt.


Dog kan varmen holde dem lidt i ro, så er det rart med en lur i skyggen.


3 på stribe flader ud i 29 graders varme, det havde vi i forgårs. Det er dejligt at sommeren er tilbage.



torsdag den 21. juli 2016

Høststart.

I dag er høsten 2016 startet her på gården. Der blev høstet vinterbyg, med 14,6% vand, hvilket er rigtig fint. Det er Johns første feriedag, og han har glædet sig til at komme i gang med at høste. Han har det sidste stykke tid arbejdet på at gøre mejetærskeren klar til denne sæson. Alt er smurt, flere dele har været skilt ad, for at tjekke for slitage og slør. Det er så ærgerligt hvis noget går itu, som kunne være undgået. Mejetærskeren er nyvasket og næsten så fin som ny :-) 


Det er en stor glæde når vejret er solrigt og tørt, når høsten skal i hus. Vinterbyggen er det første der er høstklart, senere kommer hveden og vårbyggen.

onsdag den 20. juli 2016

Smukke violfrøstjerner.

En af de smukkeste stauder der blomstrer lige nu er violfrøstjernerne. Jeg elsker deres ynde og lethed, samt den sarte lilla farve. Om ikke så længe er det liljerne der overtager dette bed, rent farvemassigt. Det er dejligt med forskellige oplevelser hen over sæsonen.


De yndigste små bitte blomster.


Jeg har også violfrøstjerne med helt hvide blomster, de står i den hvide have, men de er ikke sprunget helt ud endnu. Der er altid noget at glæde sig til, når man har have :-) 

tirsdag den 19. juli 2016

Endelig den første sommerdag i juli.

Vejret i dag har været som en rigtig sommerdag skal være, solfyldt, lun og mild. Endelig har vi haft en hel dag uden regn.


Her kommer en række stemningsbilleder taget her i aften.



 Solens lave stråler når ind mellem træstammerne, og kaster lange skygger.


 Er sikker på i også har længtes efter og nydt det herlige sommervejr, og det bedste, det ser ud til der kommer mere :-)