Overnatning / Glamping

torsdag den 31. marts 2016

Liv i haven, nyt haveprogram.

I aften er den første udsendelse af Liv i haven blevet vist på TV Midt-Vest.
Liv i haven er dette års havetv fra TV Midt-Vest. Vi følger hele sæsonen 2 familier, med helt forskellige haver. Programmerne laves af journalist Margit Vendelbjerg og fotograf Hans Trier Vittarp, de samme som lavede udsendelserne her fra haven.



Havetv når det er allerbedst, gode råd, tips og ideer, dyr og børn, ganske almindelige haveglade haveejere, der deler det de er vilde med. Det elsker jeg at se, og glæder mig til at følge de 2 haver og deres familier.

Udsendelsen Liv i haven, kan ses   HER

onsdag den 30. marts 2016

Skønne magnolieblomster.

Jeg har taget en stor buket magnoliegrene ind i drivhuset, de blomstrer nu og udsender en herlig duft. En af de gratis glæder hvis man har plantet en magnolie i sin have.




Så fin en blomst.


Har du lyst at se hele drivhuset som magnoliegrenene står i, så se HER

tirsdag den 29. marts 2016

Store hornvioldag.

I dag har den stået på udplantning af hornvioler, det lille drivhus er tømt. Krukker, baljer og potter er der plantet i. Alle beholdere står på den gamle møddingsplads, i krogen ved drivhusene. Der kan de lige stå og vokse sig lidt større, inden de skal fordeles rundt på terrasserne. Lige knap 300 hornviolplanter er blevet plantet. Og så syntes jeg endda at jeg havde for lidt, for der er ikke kommet nogen i bedene, udover en smule i den hvide have. Så jeg må vist på indkøb igen :-)








Elsker de små glade ansigter.


mandag den 28. marts 2016

Påskebordet.

Selv om påsken er ved at være forbi, synes jeg alligevel at i lige skal se hvordan jeg dækkede vores påskebord.


Påskeliljerne er fra haven.


Den fine påskeskål med låg er gammel, jeg købte den brugt for nogle år siden. Den er jeg meget glad for, synes den er så sød, med kyllingerne der kommer ud af æggene.



Påskestellet har jeg haft siden børnene var små, og de har været på bordet hvert år til påske. Men efter vores lille familie er vokset, var der ikke tallerkner til alle længere. Sidste år efter påske, var jeg heldig at finde 3 på DBA, så i år var der næsten nok. Måske er jeg heldig igen at finde et par stykker.


søndag den 27. marts 2016

1. påskedag med brunch, æggejagt og fællesprojekter.

Så blev det første påskedag, dagen hvor vores børn, med familie kom hjem til brunch. På denne dag hvor påskeharen har været i haven og lægge æg til de mindste, Merle og Alma. 
Den ældste faste påsketradition i vores familie, er påskeharen der kommer og lægger æg til børnene.

Merle fandt æggene i den rede påskeharen havde lavet til æggene.


 Men den var ikke sådan lige til at finde den rede.


Haven blev nøje undersøgt.


Der blev ledt og ledt.



Og så pludselig fik hun øje på de 2 lyserøde æg i reden.



Et æg til hver af pigerne.



 Sidst på dagen fik Merle gang i vandpumpen, til stor glæde. Hvor er der meget leg i vand.


En skøn første påskedag sammen med vores lille familie. Efter brunchen havde alle pigerne et projekt i Matildes udestue, der lige skulle indrettes. Imens tog oldemor og morbror Thomas en lur. John og svigersønnerne havde et fællesprojekt. Vi mødtes til eftermiddagskaffe, John og Claus arbejdede videre, og til aftensmad var der andesteg og flæskesteg til alle. En dejlig dag, hvor der både blev hygget, spist, leget og arbejdet sammen.

Alle pigerne hoster, snotter og nyser stadig, så vi havde den store æske kleenex på bordet, og den blev flittigt brugt. Men det forhindrede os heldigvis ikke i at have en hyggelig dag sammen.

fredag den 25. marts 2016

Ællinger på påsketur i dorthealiljeskoven.

Vi har fået endnu et hold ællinger. De har været på opdagelse i dorthealiljeskoven. Andemor fører stolt an. Jeg bliver altså helt barnlig glad over sådan et syn. 





Dorthealiljerne står utroligt smukt lige nu, og der er vildt mange små nikke klokker. Den tot jeg fik af min farmon for 31 år siden, er blevet til virkelig mange. 




torsdag den 24. marts 2016

Påskemakeover ved de gamle cykler.

Selv om haven ikke er åben i påsken i år, har jeg ikke kunnet dy mig for alligevel at pynte lidt op ved cyklerne ved vejen. Det er jo til glæde for os selv, hver gang vi kommer forbi. Og mon ikke det også får smilet frem hos dem der når at se det, når de suser forbi :-)

Hornvioler, grene og lidt æg, og det frisker vældigt op. Fyrretoppene fra i efteråret var der ikke megen pynt ved længere.





Hornviolerne skal nok vokse sig store og kraftige, for de er plantet i ny næringsberiget jord.



onsdag den 23. marts 2016

Påskerier.

Noget Merle har glædet sig til, var at hænge æg på et lille træ. Lige som vi gjorde sidste påske i bedstemors have. I år blev det et lille træ ved hendes legehus. For som Merle fortalte mig i telefonen, Bedste jeg kommer ikke hjem til dit hus, for jeg hoster helt vildt. Og det var bestemt ingen underdrivelse, for den lille familie er ramt at virus med hoste, snot og feber. At det er virus, ved vi for lille Alma har været indlagt, hun har det heldigvis bedre og er begyndt at spise igen. I går var jeg forbi med kamillete til at lindre symptomerne lidt. 

Merle ville gerne ud og hænge påskeæg op, så sammen med bedstemor, og godt pakket ind, fik hun hængt påskeæg på et lille træ ved sit legehus, så kunne æggene ses inde fra huset. En gyngetur blev det også til. Og så var det ind igen, for bedstemoren er også ramt, sammen med pigernes mor, så vi er en køn hostende, nysende familie, med snottede næser, ømme halse og et enormt forbrug af kleenex. 


Men mon ikke snart det går over igen :-) Påskedag skal vi nemlig ud i bedstemors have og se om påskeharen har lagt æg til Merle og Alma.


Ønsker jer alle en rigtig god og dejlig påske.

tirsdag den 22. marts 2016

Betonæg i lange baner.

 Jeg har fået støbt en masse betonæg, her til påske. De er så fine i kurve og reder. Så nu kan jeg rigtig få æggepyntet.
Har du lyst at se hvordan jeg støber æggene, så se anvisning og opskrift HER



Der skal mange æg til i en stor kurv, i denne er der ca. 60 stk.


Hvis man ønsker en hvidlig marmorering, som på mine æg, skal man vente en måned eller mere med at pille dem.


PS. Jeg afholder betonkurser i april, hvor man bla. støber æg. Se mere HER

mandag den 21. marts 2016

Drivhuset bugner af hornvioler.

Mit lille drivhus bugner lige nu af indkøbte hornvioler. De står i det lille drivhus og vokser sig større, indtil jeg får dem plantet ud i krukker og zinkbaljer. Nogle af dem kommer også i havens bede.




Et skønt syn, der gør glad og får smilet frem.


Jeg er vild med de små glade ansigter.



Med den rette pasning med vand og gødning, vil de stadig stå smukke og som kæmpe kupler i juli-august, så for mig er hornvioler en lang glæde.