Overnatning / Glamping

torsdag den 31. december 2015

Godt nytår.

Jeg vil gerne ønske jer alle et rigtig godt og lykkebringende nyt år. Tak for det gamle, tak for kommentarer, besøg og gensidig inspiration og glæde. Glæder mig til et nyt år, og se hvad det bringer, er sikker på det bliver godt.

 Årets nytårsbuket, sprøde tulipaner og duftende hyacinter.





Godt nytår

onsdag den 30. december 2015

Dræbersneglenes fjender.

Jeg hader dræbersnegle, men det er der andre der ikke gør. Vores moskusænder er vilde med dem, og det er en delikatesse, hver gang de finder en. Vi har ikke vildt mange dræbersnegle, men det kan det jo blive til.


Ænderne går frit rundt i haven.


Bedene gennemsøges nøje. Ænderne ødelægger ikke planterne.

 Smukke dyr der er en fryd for øjet. 



Der skal vand til at skylle delikatesserne ned med :-)


Jeg er meget spændt på at se hvor mange snegle der har overlevet til næste sommer. 
En anden ting der er spændende er, hvor mange ællinger vi mon får. Vi har seks voksne moskusænder tilbage, 4 hunner og 2 hanner. 

Vores lille bestand er kommet af den andemor med ællinger, som vi fik i sommers. Du kan se og læse om dem HER

tirsdag den 29. december 2015

Fiskekugler, havepynt året rundt.

Gamle fiskekugler af glas, er fine som pynt i haven året rundt. I vinterhalvåret i diverse dekorationer, og om sommeren i deres rette element vand. Selv om fiskekuglerne virker skrøbelige, er de ret robuste, glasset er kraftigt og de blev smidt op på dækket, da de var i brug, så de er afprøvet. 

Jeg har efterhånden en fin lille samling, som jeg bruger på forskellig vis.

 Lyset spiller så smukt i det gamle glas.



Blomsterhovederne giver liv og farve mellem fiskekuglerne.



Da fiskekuglerne var i brug, var de i net, så de var nemme at hale op af vandet. Nettene er dekorative.


 Den brune kugle i midten er ikke en fiskekugle, men en gammel kuppel fra en udendørslampe, men den er fin sammen med fiskekugler, bladkugler og moskugler.

Det er lidt sjovt, for tidligere brød jeg mig ikke om fiskekugler, dengang hvor man mest så dem brugt liggende på jorden, brugt som markering af bede. Det er underligt som ens smag forandrer sig, nu synes jeg de er noget af det smukkeste :-) 

mandag den 28. december 2015

Vinterhvide blomster.

Det milde vejr bekommer blomsterne i haven godt. Hyacinterne som jeg plantede i potter i starten af november, blomstrer nu så smukt og sikke en herlig duft.


De første hvide juleroser er sprunget ud. 



Juletazetterne står også stadig flot og spreder en eventyrlig duft.


Dagens milde vejr er brugt i haven. Jeg har fået plantet de afblomstrede løg ud, som har været inde i stuerne den sidste måneds tid. Et enkelt træ manglede også at komme i jorden, så det kom det da jeg havde fat i spaden.
Krydderurterne er blevet klippet tilbage og sat ind i det ene drivhus, ej hvor de dufter derinde, nogle havde friske skud.
Lidt flere havebænke som stod under åben himmel er kommet under tag, og så lidt småoprydning. En dejlig dag, det er rart rigtig at få sig rørt ovenpå julen. 

søndag den 27. december 2015

Julebordet.

Bordekorationen på julebordet, har i år bestået af små zinkpotter med grønt, husløg og hyacinter, gamle anløbne messingstager med hvide lys, krydderier drysset på dugen, friske pinjekogler og et par fugle. 





 På midten af bordet et lagkagefad på fod, med den meget smukke forkobrede krans med bær og æbler, som jeg havde ønsket mig i julegave.



Rustik og naturlig pynt, som jeg allerbedst kan lide den.


Sådan en  pyntning af bordet er fin, uanset om der dækkes til mange eller få. 


lørdag den 26. december 2015

Julen er hjerternes fest.

For os er julen især en tid, hvor vi får set familien, ikke dem alle på en gang, men sådan lidt på skift. I dag har min mands familie været her til julefrokost. Snak, hygge og alt for meget mad :-) de spiste simpelthen meget mindre end vi havde regnet med, så nu er der noget i fryseren, det er nu også meget rart til dage hvor vi lige har gang i et projekt.

En af gæsterne var hende her.

Merle har for længst opdaget hvad kageskabet indeholder, for da hun var mindre viste hendes bedstefar hende det. De 2 kunne nemt finde nogle godter derinde. Nu er hun snart 3 år og er blevet rigtig god til at snakke, så nu beder hun om at komme op på bordet og sidde, så hun selv kan åbne skabet og tage et stykke slik i hver hånd.


























De bliver nøje udvalgt, bedstemor har haft nogle små chokoladekugler i det fineste papir, de har været favoritten, her i julen.

fredag den 25. december 2015

En rigtig dejlig juleaften.

For første gang i mange år var vi ikke hjemme juleaften. Vi var hos vores ældste datter Signe og svigersøn Claus, Merle og Alma. Begge pigernes oldemødre og oldefaren var der, morbror Thomas og bedsteforældrene ( John og mig), vi manglede dog moster Matilde og onkel Jakob, de var hos Jakobs bror. Det var lidt mærkeligt, for det var første gang Matilde ikke var sammen med os hele aftenen, dog kom hun og Jakob forbi sidst på aftenen.

Merle hjalp sin far og morbror Thomas med at bære gaverne ind under træet.


Med huset fuld af gæster er det ingen sag at få tiden til at gå. Bedstefar og Alma kørte med gåvognen.



På legeværelset havde Merle skruet op for Tante Andante på cd afspilleren, så der blev danset og rokket, Merle havde pyntet sig selv og morbror Thomas med fine pandebånd.


Imens der blev rokket igennem på legeværelset var der andre der passede gryderne på komfuret. John og de 2 oldemødre.


Signe havde stegt vores moskusænder om formiddagen, så de skulle blot varmes. De smagte helt fantastisk godt. 


Juletræet med sin pynt.


Selveste julemanden kom på besøg.


Merle fik sit højeste ønske opfyldt, et lyserødt klaver.


Det blev straks taget i brug, og Merle gav mange numre i løbet af aftenen.


Merle elsker sang og musik.


Alma fik dukke og dukkevogn. Dukken havde en af Alma små babysutter i munden, den prøvede Alma straks, men den var lidt lille.


En rigtig dejlig og hyggelig juleaften med familien, som vi alle nød.

torsdag den 24. december 2015

Glædelig jul.

Julefreden har sænket sig, så vil lige ønske jer alle en rigtig dejlige jul. Jul er lig med hygge, fred, god mad, gæster og masser af tid til familien, leg og lige hvad man har lyst til. Ih hvor vil vi nyde det.
Her dufter af andesteg og lysene funkler, så er det endelig jul.


tirsdag den 22. december 2015

Mildt og grønt.

Det milde vejr gør at der nogle steder stadig ser ganske frodigt ud. Pletterne i luften står så flot endnu, de taber bladene når det bliver koldere. Nu er det lige om lidt at julen for alvor skal fejres. I dag har vi slagtet et par af moskusænderne, sikke et arbejde, men nu ligger de på køl, og er klar til juleaften. Selv om vi er helt vilde med vores søde fritgående ænder, var der lige rigeligt med hanner til hunnerne, det er der nu rådet bod på. Da vi begge er født og opvokset på landet, har vi altid været vandt til at man også spiser nogle af dyrene.
4 af hanekyllingerne er kogt med kraftben og urter, så er der til tarteletfyld. Det er dejligt at kunne bruge af egen avl, uanset om det er kød eller grøntsager.
Æg er der mange af for tiden, for hønekyllingerne er begyndt at lægge æg, så der er nok til både scrambleæg, æbleskiver, kogte æg til silden, æggestand til den røgede fisk, jo der er vist nok til julens måltider.


 Hyacinterne vokser langsomt frem i det lille drivhus. De små dekorationsdrivhuse gør sig så fint i jule/vinterhaven, og løgvæksterne er lidt beskyttede, hvis der skulle komme meget frost.


Kattene nyder det milde vejr. Roserne er fra en buket der var begyndt at nikke, men har fået forlænget livet i et fuglebad



Et par rosenhoveder i fuglebadet  gør en stor forskel for sådan et lille stilleben.


mandag den 21. december 2015

Julestemning i det store legehus.

I det store legehus er der også julestemning. Havens eneste 2 synlige nisser bor herinde. Der er alt hvad et lille julehjerte kan begære. Julesok med gaver, juletræ, lys, kager og hyacinter.



 Der er alt hvad en lille husholderske har brug for, der bliver ofte serveret kaffe og kager i det legehuset. Merle er en erfaren lille husholder, der rigtigt hygger om sine gæster.





Når mørket falder på, tændes lysene.