Overnatning / Glamping

onsdag den 30. april 2014

Mælkebøttesirup.

Jeg har prøvet at lave mælkebøttesirup. Min mand er ikke så vild med mælkebøtteblomster, så tænkte at noget sødt og velsmagende, kunne formilde hans syn, på den meget lidt yndede blomst. Jeg synes til gengæld at det er en smuk blomst, som jeg bliver glad af at se på. Dog luger jeg den væk i bedene.


Opskrift på mælkebøttesirup.
500 g mælkebøtteblomster 
2 økologiske citroner
2½ l vand
2 kilo rørsukker

Mælkebøttehovederne og citronerne i skiver, koges i vandet i 10 min.
mælkebøtterne sies fra, først i et dørslag, og derefter gennem en stofble.
Derefter tilsættes rørsukkeret og det koger i ca. 1½ time. Lav en størkningsprøve, hvis det stivner, hældes på skoldede atamon skyllede små glas. 


Mælkebøttesiruppen dufter og smager himmelsk.


Min mand var begejstret, for den lækre sirup. Jeg spurgte ham om han nu troede vi havde mælkebøtter nok, eller om vi måske skulle til at avle dem, men han mente at det nok rakte med dem vi havde :-)




tirsdag den 29. april 2014

Havefjernsyn maj.

I dag har vi været i gang med at optage haveprogrammet for maj måned. Det bliver vist d. 8 maj på tv midt-vest. Jeg skal nok lægge link ind. Det skønne vejr indbød til eftermiddagskaffe i haven, under de blomstrende frugttræer.


TV holdet holder en velfortjent kaffepause.


mandag den 28. april 2014

Cykel og clematis på taget.

I et hjørne på gårdspladsen, lige ved døren ind til den hvide have, står en gammel cykel, der har fået en pottefuld hvide blomster i cykelkurven. Op ad muren og på taget vokser en clematis, som lige nu står i fuldt flor. Det er ikke så godt for taget, men den får lov at blive indtil der skal nyt tag på engang. Men smukt ser det ud, når taget blomstrer.







søndag den 27. april 2014

Konfirmandens største ønske, og en vidunderlig dag.

En dejlig dag er slut, hvor min søsters søn blev konfirmeret. Vejret viste sig fra sin smukkeste side. Konfirmation i Bøvling kirke kl. 10. Efter kirkegangen blev Lukas største ønske opfyldt, han blev kørt fra kirken og hjem til os, hvor festen skulle holdes, i den flotteste lastbil. Det var ikke bare udenpå den var flot, endnu flottere indeni. Chaufføren var i kjole og hvidt.



Det skønne vejr blev nydt i haven. Prinsessen legede med sin morbror, verdens bedste, og utrættelige legeonkel.


Som det er sædvane i vores familie, var der det lækreste kagebord. Det afspejlede konfirmandens store interesser, lastbiler og traktorer.


Vores ældste datter, konfirmandens kusine Signe, havde lavet kagen med bedstefars traktor på. Kagen med lastbilerne havde hans storesøster lavet.


Behøver jeg at sige, at der var nogen der fik lidt ondt i maven :-)


Konfirmanden, min mand og mig.


Den barnlige moster, fik lov at låne en af gæsternes nye løbehjul.


Dagen sluttede med fælles oprydning, og rester til sen aftensmad. Mosteren (mig) fik en ordentligt farvelknus af konfirmanden, og tak for en dejlig dag.

lørdag den 26. april 2014

Klar til konfirmation.

Bordene er dækket og græsset slået + (100 andre ting), så nu er vi klar til at holde konfirmation i morgen. Det er min søsters søn Lukas, der skal konfirmeres. Han bestemte for flere år siden, at festen skulle holdes i mosters garage, da forsamlingshuset var udlejet til en anden konfirmation. Han har selv bestemt hvordan servietterne skulle foldes, det skulle nemlig være ligesom til Børges fødselsdag, for det var en smart måde, syntes Lukas. Lukas har også bestemt at der skulle dekorationer på bordene og ikke forårsblomster i potter, som til Merles barnedåb. Min søster spurgte ham om hvilke blomster der så skulle i dekorationerne, hvortil Lukas svarede, det må moster da selv om :-) Så jeg har selv valgt blomsterne, og han var tilfreds med resultatet.




Min søster har lavet de fineste bordkort, som sidder fast på glasset, med en lille tøjklemme.


Bedstemor har foldet servietter, som til Børges fødselsdag :-)


Moster (mig) har lavet dekorationerne.


Der er pyntet op i den store lanterne og på kommoderne i garagen (festsalen)



Konfirmanden slog frivilligt græsset, samt lugede ved de små træer og fejede rundt omkring. Nu glæder vi os alle til festen i morgen.



fredag den 25. april 2014

Papegøjetulipaner.

Nu er det lige før papegøjetulipanerne, i den hvide have springer ud. Jeg glæder mig til at se dem. Synes de sjove ud.



Nye asparges og snittebed.

I mit snittebed, har jeg er række med asparges. At de står i snittebedet, er fordi, at de skal stå samme sted i årevis, og jeg bruger toppen jeg til buketgrønt, senere på sommeren. De grønne asparges er en lækkerbisken, som ofte spises i bedet.
Ved siden af de grønne asparges står en række med iris, nogle gamle nogen, som jeg fik af min svigermor, som helt ung. De har den smukkeste mørkeblå farve og er helt fløjlsagtige. 


Ved siden af irisene er en række silkepæoner, og en række med tulipaner. Der er flere rækker med georginer.


I stykket overfor potteskuret, er der lidt af hvert. Et sted hvor planter jeg ikke lige ved, hvor skal stå, bliver plantet. Der er også mange to årige. Et smukt bed, som er til stor glæde.


Tulipaner og judaspenge.


Sommerblomster til snit sår jeg i højbedene, og på rækker i køkkenhaven.

torsdag den 24. april 2014

Nyvaskede drivhuse.

I går da det mere eller mindre regnede det meste af dagen, benyttede jeg det fugtige vejr, til at få vasket begge mine drivhuse. Det er noget jeg lige skal tage mig lidt sammen til, for det tager lang tid, når de først skal tømmes. 


Tom og nyvasket. Nordgavlen i begge drivhuse er erstattet med træplader, det er for at stormsikre dem, og det virker rigtig godt.


Krukkeplanterne ude til en mild dusch, mens drivhusene blev vasket. 


 Jeg satte allerede i vinterferien i uge 7, min fuchiaer derud, sammen med pelargonier og lidt andet, der havde været til frostfri vinteropbevaring i stalden. Planterne har nydt den tidlige start, og flere står med knopper.


På søndag er der inspektion af fuschiaerne, for da kommer min mosters ven til konfirmationen, og det var ham jeg arvede alle fuchiaerne af. Så nu er de nusset og pillet, så de fremstår finest muligt :-)




Så er det hele sat ind igen. Spejlbassinnet skal snart have en ny plads i haven. Inden da skal det gøres grundigt rent og males sort indeni, for at opnå en bedre spejling.



onsdag den 23. april 2014

Familieforøgelse i dueslaget.

Så skete det endeligt. Jeg blev så glad, da jeg for jeg ved ikke hvilken gang, var klavlet op at stigen, for at hilse på den rugende duemor. Ud under hendes bryst tittede lidt af en dueunge. Nu er det så spændende om der mon er en til :-)  Jeg må nok styre min nysgerrighed lidt endnu.


Skøn påske, magnolie og vibræg med 4 hoveder.

En rigtig dejlig påske er slut. Jeg havde mange gæster i min påskehave, og jeg nød det i fulde drag. Masser af havesnak, gode ideer, smil og latter. 


Magnolien viste sig fra sig smukkeste side.



En der tiltrak sig meget opmærksomhed, var denne vibeæg i den hvide have med hele 4 æg på samme stilk.


Min have er nu midlertidigt lukket, næste weekend, står i konfirmationens tegn, for min søsters søn skal konfirmeres, festen skal holdes i Fru Pedersens have, efter konfirmandens ønske. 

Jeg åbner igen den 3 maj, og så er der åbent hver weekend indtil 30 september. Se mere HER

tirsdag den 22. april 2014

Prinsessen fandt ægget, som påskeharen havde lagt.

I vores have er påskeharen hvert år kommet og lagt påskeæg, til de børn der var her. Det har han gjort, siden vores børn var helt små. Den startede, da vores ældste datter lige var blevet 3 år og vi meget ofte læste hendes yndlingsbog, med Pia, Peter og Pjevs. I deres have kom påskeharen og lagde påskeæg. Så det var Signes fulde overbevisning at det ville vores hare ude på marken også komme og gøre i vores have påskemorgen. Og tænk det gjorde den, og den er kommet hvert år siden.


I år havde påskeharen lagt et æg til Merle, det lagde i en rede ved siden af legehuset.


Bedstemoren havde også et påskeæg til sin øjesten.



Hvad mon ægget gemmer, en kylling og lidt chokolade.




Børn og svigerbørn og barnebarn var til morgenmad i går.

Der var små påskeæg til alle, da morgenmaden var spist.