Overnatning / Glamping

fredag den 31. januar 2014

Mirabellegrene i stuen.


Udsprungne mirabellegrene i stuen, der sender en svag duft ud, når man rører ved dem. En herlig og gratis glæde.


Så sarte, fine og hvide. 


De grene der drives frem indendørs om vinteren er til  
stor glæde og får mere opmærksomhed, end når det hele eksploderer om foråret, i store hvide himmelske skyer af blomster. 

torsdag den 30. januar 2014

Pletterne er flyttet ind.

 

Jeg har samlet nogle af mine krukker med pletter i luften i udestuen. Oliventræerne er også kommet indenfor. Der er ikke frostfrit i udestuen, med mere beskyttet end ude i det fri. Hvis temperaturen falder til minus 9-10 grader, tager jeg oliventræerne indenfor, i et køligt rum.
Jeg nyder dagligt synet, synes at pletter i luften, er så fine sammen med oliventræerne.






onsdag den 29. januar 2014

Opfyldning i fuglebuffen.


Det kolde vejr er lig med mange gæster i fuglenes egen restuarant. Fuglebuffen med fedtrand m. surbær, æbler, solsikkekerner og havreneg. Desuden er der flere autumater med solsikkekerner, hampfrø, nødder og mejsekugler. Jeg er dagligt rundt at fylde op. Solsikkekernerne er så absolut, det foder der er mest aftræk på.



Skiltet med fuglebuffet, har jeg selv lavet. Du kan se HER hvordan.


Islanternen med tulipaner, er kun til fryd for øjet. Den kan du ser hvordan jeg laver HER


tirsdag den 28. januar 2014

Januar på bordet i udestuen.





Lidt forårsløg sammen med planterne fra julehaven, giver straks lidt forårsstemning. Så selv om sneen ligger udenfor, nyder jeg min lille forårsoase.

Hvad er et godt indlæg.

Nu har jeg blogget i knap 1½ år, skrevet 505 indlæg. Men hvad er et godt indlæg egentligt. For mig er det et indlæg, som mine læsere, har lyst til at læse. Hvor populært og intressant et indlæg er, kan ses af daglige antal sidevisninger. Det sjove er at jeg aldrig ved hvordan et indlæg vil blive modtaget. At et indlæg, som er skrevet for flere måneder siden, pludselig viser sig på listen over de 10 mest populære indlæg, er sjovt, for det betyder at mange har kigget tilbage i arkivet og fundet netop det indlæg spændende, at det så efterfølgende bliver ved med at rykke opad på listen, synes jeg er sjovt. Indlægget jeg tænker på er Jernbordet ved skurvognens terrasse. Det kan ses HER


Et andet populært indlæg, var det jeg lavede i søndags. Rustikke betonæg. Se det HER


2586 sidevisninger i søndags, det er da helt vildt.
Behøver jeg at sige at jeg er både glad og stolt :-)

Så 1000 tak til jer alle, der har lyst at kigge med i mit haveliv. Tak for alle de dejlige kommentarer, de gør bloggen levende, og mig rigtig glad.


Nu ved jeg godt at blogger tæller alt med, men det er jo ens for alle. Dog tælles egne sidevisninger ikke med.

En anden måde at se, hvor set ens blog er, er på Blogtoppen. Den tæller lidt anderledes, men igen det er ens for alle. 
Blogtoppen er en rangliste over danske blogs sidevisninger, der er tilmeldt over 2600 blogs, og have blogs, er sammen med mad og håndarbejde, noget af det mest populære.




søndag den 26. januar 2014

Rustikke betonæg, sådan gør jeg.

Jeg har været igang med at støbe betonæg. Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet. Dem skal jeg helt sikkert lave flere af, så jeg har til flere reder i forårshaven.


Jeg laver hul i siden af ægget, med en spids kniv. Hullet skal være ca. 2 cm i diameter.

 

Så blander jeg noget beton, 1 del cement og 3 dele sand. Der blandes vand i til en lind grød. Betonen putter jeg i en kraftig frysepose, som jeg klipper et hjørne af. Så virker den som en 
     sprøjtepose, og det er nemmere at få betonen i det lille hul.Husk      handsker, da beton ikke er godt for huden.


Æggene fyldes gradvist, hvor jeg indimellem ryster æggene fra side til side, for at fordele betonen i æggeskallen og undgå luftbobler. Derefter lader jeg dem tørre et par dage.


Så pilles de på normal vis :-) Det er dog sværere end ved et kogt æg, brug evt. en gammel kniv.


Så er der rustikke æg til forårets og påskens dekorationer.


Hvis man lige som jeg er helt vild med beton, kan man melde sig ind i Facebook gruppen Kreativ beton  Det var Helle Kristensen derfra der gav mig ideen til, hvordan jeg kunne lave fine betonæg. 

lørdag den 25. januar 2014

2 der synes godt om sneen.

Vores gåsepar nyder rigtigt sneen i gåsegården.



Iskranse til havens træer.

Kulden bider og det blæser, uha. Men godt med tøj  på, er det alligevel frisk med en tur i haven. Jeg har hængt iskranse op i et par træer, som jeg kan se inde fra vinduerne af. 







Iskransene er lavet i gamle randforme. Jeg lavede dem i efteråret, da det bugnede med bær. Har man lyst at lave nogle kranse nu, er det fint med grene af stedsegrønt, buketblomster fra stuen, som alligevel er ved at være færdige. Vintergækker og erantis, vil være fine i mindre kranse. Det er så koldt nu, så det er bare at sætte formene ud i haven, natten over, eller 2, så er der den fineste ispynt.


fredag den 24. januar 2014

Isskulpturer til haven.

Nu hvor det er bidende koldt, men flot sol, er det hyggeligt med isskulpturer i haven. Solens stråler spiller flot i isen. 






Disse er lavet i mælkekartoner. Næsten alt kan puttes i til pynt.
Hvis det kniber med at styre pynten, kan det fæstnes med en tøjklemme på kanten af kartonen. Alle betoldere der tåler frost kan bruges.


torsdag den 23. januar 2014

Tid til islygter i haven, se hvordan jeg gør.

Så er det endeligt blevet frost hele døgnet. Så nu er mine islygter kommet op af fryseren og ud i haven. Jeg har lavet dem efterhånden som jeg har haft nogle buketter, der var lige på det sidste. God og gratis måde at forlænge blomsterglæden på.




Indeni islygten lægger jeg en lille lyskæde. Levende lys kan også bruges, men de blæser ofte ud, og afgiver varme.


Når jeg laver en islygte, tager jeg en stor beholder. Indeni sætter jeg en i mindre omkreds, som jeg fylder med små sten (for at den ikke skal flyde op, og stene tømmes ud, når lygten er frosset)
Så sætter jeg mine blomster og grene fast med tøjklemmer, på kanten af den inderste bøtte, med hovedet nedad, derefter fylder jeg koldt vand i. Har prøvet med kogt kold vand, for om isen så blev mere klar, men synes ikke det har nogen effekt. Hele herligheden sættes nu i fryseren, med mindre der er rigtig mange minus grader udenfor.


Når isen er gennemfrosset, skærer jeg alt det grønne der stikker op over isen af. Tømmer den inderste bøtte for små sten. Lader den stå i vasken, indtil den kan hældes ud af formen, og den inderste bøtte trækkes op. Hvis man fristen til at hælde varmt vand over, kan man risikere at isen revner.


Så vender jeg islygten, så blomsterhovederne vender opad. Putter en lille lyskæde op i huldet i midten. Sætter islygten på et fad, med enten mos eller hø. 


En dejlig dekoration i vinterhaven.