Overnatning / Glamping

tirsdag den 31. december 2013

Godt nytår.

Vil ønske jer alle et godt og lykkebringende nyt år.
Her med nogle billeder fra vores nytårsbord.

mandag den 30. december 2013

Årets anden sidste dag er brugt i haven.





Det gode vejr er i dag brugt i haven. Først blev de sidste træer fra stormen, puttet i flismaskinen, så var der god flis og ryddet op.
Gunneraen fik klippet de slatne stængler og blade af. Den fik et lag komøj. Jeg venter med at frostsikre den indtil de lover frost. Det er nemt gjort, for jeg lægger bare nogle vintermåtter over.
Georginerne blev også klippet ned og fik et lag møj, samt et par af højbedene. For ar næringen i møjet ikke skal fordampe eller regne helt væk, er alle de komøjs belagte bede dækket med plastik. Det beskytter mod den værste frost, og lover de mange minusgrader, finder jeg vintermåtterne frem. På den anden side, er der ingen grund til at der er alt for varmt.
Hyacinterne på øverste billede, står på trellebordet i haven, det har de gjort siden først i november, og nu er de ved at springe ud. Et herligt og velduftende syn, lige modsat komøjet :-)

I kan se HER hvordan jeg plejer at vinterdække mine georginer.

søndag den 29. december 2013

Orden i sagerne.




Jeg havde i julegave ønsket mig lagerreoler. Det ønske blev så rigeligt opfyldt. I dag er de første 3 blevet samlet og stillet på det værelse, som jeg bla. bruger til opbevaring af havehynder, puder og tæpper. Jeg elsker orden, så tingene er til at finde, når man skal bruge dem. Jeg havde fået vores søn til at hjælpe mig med at samle reolerne, han er hjemme på juleferie.
Jeg er så glad, for de nye reoler. Før lagde tingene i stakke på briksen, og stabler af havehynder på gulvet.

Det næste rum der skal have et par lagerreoler, er det værelse, som jeg har puslebord og barnevogn i  + 1000 andre ting :-)

lørdag den 28. december 2013

Helt forårsagtigt.






Vejret er i dag helt forårsagtigt, mildt og solen titter frem. Hyacinterne som jeg satte i små potter i starten af november, er nu ved at springe ud. Rundt omkring i haven er der flere tegn på forår, og vi har slet ikke haft vinter endnu. For min skyld kunne vi godt hoppe den over og gå direkte til forårsmånederne :-)

fredag den 27. december 2013

Nylavet fuglemad.



 
 
Det overskydende fedt fra julemiddagen, er blevet til den lækreste fuglemad. Det flydende fedt blev blandet med havregryn, og proppet i en fletklokke. Resten blev lagt ind i et af foderhusene. 
 
Vi har de sidste uger dagligt haft besøg af en flagspætte, den spiser nødder og solsikkekerner. Det er en flot fugl, som vi ikke har set så ofte førhen. Når man er ude, kan man ofte høre dens karakteristiske hakkende lyd, så ved man at den er på besøg.

torsdag den 26. december 2013

Skønne hyacinter i kobber antræk, og julefrokost.


 
De fine hyacinter der er kobberbelagte, fik jeg i julegave af min mand. Jeg synes at de er så fine, og helt unikke. Nu står de i en glasklokke på vores spisebord i køkkenet, så kan de nydes hver gang vi sidder ved bordet. Hyacinterne har han købt hos LoPe

I dag har vi haft min mands familie til julefrokost. Vi plejer at være hos min svigermor, men nu hun er blevet 80, synes hun at det er i orden at hendes 2 sønner på skift holder familiejulefrokosten. Det har været en rigtig hyggelig dag, hvor vi har hygget og spist lidt for meget :-) Fætre og kusiner listede på loftet og så en film, og det forlød, da de vendte tilbage at flere havde fået en lille lur. Oldemor og Merle fik sig også en lur, så var alle friske igen, og klar til at indtage resten af frokosten :-)

Det er dejligt med sådan en hel dag, hvor man ikke skal andet, end at nyde hinandens selskab. Nåe ja og så lige sørge for at der kommer noget mad på bordet :-) men det er nu også hyggeligt, når man gør det i fællesskab.

onsdag den 25. december 2013

1 juledag.



 
 
Ovenpå den dejligste juleaften, med børn, svigersønner, barnebarn og svigermor, er det tid til afslapning i dag.
Den første juleaften med vores barnebarn, vil altid stå som noget særligt. Igen at opleve et lille barns glæde og strålende øjne, over alt det nye, er helt fantastisk.
Det er første gang nogensinde, vi har været så mange juleaften (9 pers.) Vi plejer kun at være os 5 og så svigermor, hvert andet år. Men hvor var det skønt at have svigersønnerne med, hele vores lille familie samlet til juleaften, var for mig den rene lykke.

tirsdag den 24. december 2013

Julebordet.

Så er julebordet dækket og klar til i aften.
 
Jeg vil gerne ønske alle jer, der læser med med her i Fru Pedersens have, en rigtig dejlig juleaften og en glædelig jul.
 

mandag den 23. december 2013

Juletræet med sin pynt.


Så er juletræet år 2013 pyntet og klar til juleaften i morgen. Vores juletræ er pyntet med glaskugler i guld og gyldne farver, hvide broderede engle og stjerner, og diverse småpynt i sølv. Juleaften har vi tændt de levende lys, og derefter en lyskæde med små bitte ledlys.

I aften lillejuleaften, får vi hele familien til gløg og æbleskiver. En tradition vi har haft i næsten alle de år vi har boet her på gården. Vi får byttet julegaver og ønsket glædelig jul til hinanden. En aften jeg altid glæder mig til. Lige nu er min mand i gang med at bage æbleskiverne, tror jeg skal ned og se om ikke der er en smagsprøve :-)

lørdag den 21. december 2013

Stor moskrans.


 
Den store moskrans, har jeg hængt på en af portene til stalden. Den er lavet på en stor halmkrans, hvor der er viklet mos omkring, derefter er der hængt kogler i snore på. Lidt grønt og en troldegren.

fredag den 20. december 2013

Fru Pedersens julehave i TV MIDTVEST.


Se udsendelsen  HER ( hvis der står kommer snart, så tryk på vælg dag, derefter 19 dec. 2013. Så kommer der en der hedder Anette Pedersen laver gammeldags julehave, det er den :-)

En rigtig flot udsendelse, med de dejligste billeder. 2 minutter og 10 sekunder, varer udsendelsen. Mange ville gerne se mere, og jeg skal lige love for at der blev optaget meget mere, men med fjernsyn, bliver det klippet ned til den plads, der er til rådighed. 

Jeg er meget stolt over den fine udsendelse, som giver et flot indblik i min julehave.


Julehaven holder 
EKSTRA ÅBENT 
d. 20-21-22 dec. 2013 kl 13-17

torsdag den 19. december 2013

Besøg af TV MIDTVEST.





I dag har jeg haft besøg af TV MIDTVEST.
Kl. 8.45 kom journalist og fotograf Anders, og så blev der taget skumringsbilleder og filmklip, af julebelysningen. Da det blev lyst, blev der taget endnu flere klip af både lys, stilleben, gæssene og mig. Jeg viste hvordan jeg laver islanterner med blomster. Snakken gik lystigt og jeg sugede tekniske detaljer og gode råd til mig.
Anders var super behagelig, og havde et fantastisk øje for lyset, stemninger og detaljer.
De sidste klip blev taget omkring middag, hvor solen tittede frem og gav endnu flere gode billeddetaljer.
Anders skulle hjem på stationen og klippe, så der kommer et lille indlæg fra Fru Pedersens julehave i aften på TV MIDTVEST.

Se indlægget HER  ( hvis der står kommer snart, så tryk på vælg dag, derefter 19 dec. 2013. Så kommer der en der hedder Anette Pedersen laver gammeldags julehave, det er den :-)

I den anledning holder jeg EKSTRA åbent i julehaven fredag, lørdag og søndag d. 20-21-22 dec. kl. 13-17.
Tænker at der måske er nogen, der får lyst til at se min julehave i virkeligheden, efter de har set den på TV :-)





onsdag den 18. december 2013

Julegodter for øjnene.



 
Jeg har en svaghed for kasser med rum. Denne er en af de første jeg købte for flere år siden. Denne kasse har været med til adskillige fester og højtider. Det er virkelig noget der taler til min fantasi, med så mange rum, hvor man kan putte alverdens ting og gode sager i. Alt fra frø, kogler, skaller, æg, grene, bønner, lys og blomster, og diverse småting fra køkkenet.
Her til jul er det diverse nødder, lys og et par planter, sammen med snor, kaffebønner og solsikkekerner. Ene naturmaterialer i afdæmpede farver, som næsten alt andet i min julehave. Denne kasse står på bordet i mit grovkøkken.
 
 

tirsdag den 17. december 2013

Julestemningsbilleder fra udestuen.





 



Her er julestemningen indfanget i udestuen. Grønt, blomster, kogler og nødder, samt det sædvanlige skrammel :-)

mandag den 16. december 2013

Yndlingsdekorationen.


  


Jeg har en dekoration, jeg har lavet, som jeg er særlig glad for. En stor jernkrukke, som jeg tidlig forår plantede en pletter i luften i, sammen med nogle forårsblomster . Forårsblomsterne forsvandt gradvist, som pletterne voksede sig større.
Da jeg lavede julehaven, dækkede jeg den bare jord med mos, og plantede 2 husløg deri, ovenpå lagde jeg en gren fra min troldhassel, super enkelt, men smukt.



søndag den 15. december 2013

Kig med i lysthuset ved juletid.











Mit lille lysthus har fået et strejf af jul indendøre, røde tekstiler, lidt grønt, 1 hyacint og så levende lys. De levende lys gør at der bliver lunt i det lille rum. Det er kun 2x2 meter udvendigt.
Vi er i dag beriget med solens stråler, godt nok lidt blege, men de dukker frem indimellem, og på denne tid er de ekstra kærkomne.



De 2 sidste billeder er taget af Jesper Durup, fra dengang Susan og Jesper besøgte Fru Pedersens have. Susan har bloggen My loving home and garden, hun lavede dette indlæg efter besøget. Se det HER